Rumeli Halk oyunları ve Kültür Derneği’nden TBMM’e ziyaret

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk oyunları ve Kültür Derneği’nden TBMM’e ziyaret



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

RUMELİFED çatısı altında Mustafakemalpaşa Rumeli Halk oyunları ve Kültür Derneği başkanı Necip ŞEN ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önemli temaslarda bulundu.

Bursa Milletvekili Refik Özen’in organize ettiği temaslar kapsamında önce milletvekilleri ile bir araya geldi. RUMELİFED heyeti TBMM’de Bursa milletvekilleri eski başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Müfit Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Atilla Ödünç, Ahmet Kılıç ve Dr. Mustafa Esgin ile görüştü. Bursa’da yaşayan Rumeli ve Balkan göçmenlerinin yaşadığı sorunların aktarıldığı görüşmede,Kuzey Makedonya’da değiştirilen vatandaşlık yasasına da değinildi, Bursa’da pek çok kişinin çifte vatandaşlık talepleri iletildi. RUMELİFED genel başkanı Gülşen, federasyon olarak Bursa’ya bir Rumeli Kültür Evi kazandırmayı çok istediklerini de belirtti.

Organizasyonun mimarı Refik Özen, RUMELİFED üyesi derneklerin başkanlarını Gazi Meclis’te ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

RUMELİFED üyeleri TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından da kabul edildi. 1 saat süren görüşmede Bursa’da bulunan RUMELİ camiasının dilek ve talepler ele alındı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt