ŞIK OLMAYAN SUNUM

ŞIK OLMAYAN SUNUM

Kaynak; koza24 com



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Kurulduğundan beri; İYİ Parti’nin Türkiye’nin yönetimi ile ilgili en önemli isteği ve amacı güçlendirilmiş parlamenter sistem.

Başka bir deyişle; Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hemen sonlandırmak. Kendi ifadeleriyle; “Tek adam rejimi”ne son vermek ve yine kendi ifadeleriyle “etkisiz hale getirilen TBMM’yi yeniden aktif hale getirmek” İYİ Parti’nin olmazsa olmazlarından.

Tabi; Türk halkı bu iki ayrı yönetim biçime nasıl bakıyor, hangi fikri destekliyor bilinmiyor.

Ve; Göründüğü kadarıyla da AK Parti ile arasındaki en önemli sorun da bu. Hatırlanacaktır.

Geçenlerde; İYİ Parti çok enteresan bir transfer yaptı. Üstelik AK Parti’den. Çok uzun yıllar; AK Parti’nin seçim çalışmalarını yürüten Andy-Ar araştırma şirketinin Bursalı sahibi Faruk Acar, sürpriz denebilecek bir kararla AK Parti’den ayrıldı ve İYİ Parti ile anlaşmaya vardı. Yani artık İYİ Parti için çalışmaya başladı. Tabi; Birbirine rakip iki siyasi parti arasında yapılan geçişin yankıları da oldu.

Mesela; AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar çok sert bir açıklama yaptı. Tayyar; Acar’ın artık Meral Akşener’le çalışacak olması nedeniyle şunu dedi:

“Duyduk ki düne kadar AK Parti’den milyonlar kazanan Faruk Acar, artık Akşener’e çalışacakmış. Git. Bir de üst mercilerdeki yandaşlarını, paydaşlarını, iş ortaklarını da alarak git” Tabi; AK Parti’nin hem stratejilerini hem de kampanyalarını yürütme sorumluluğunda olan bir kişi/kurumun, rakip bir partiye geçmesinin böyle yankıları olacaktı. Normaldi de. Kimileri;

Bu geçişi “tamamen duygusal” sebeplere bağladı. Kimileri de, AK Parti’nin siyasi etkisinin durumuna dayandırdı. İki gün önce; Ankara’da İYİ Parti’nin bir etkinliği vardı. Partinin Bursalı kanadının da katıldığı geniş katılımlı etkinliğin en önemli konuğu kimdi?

Partinin yeni transferi Faruk Acar’dı. Acar;  Yeni çalışmaya başladığı İYİ Partililer’e geniş bir sunum yaptı. Bildiğimiz ve kamuoyuna yansıdığı kadarıyla, yeni transferle İYİ Partililer’in bu yöndeki ilk temasıydı. Acar sahneye çıktı sunumunu yaptı. Konu ise; İYİ Parti’nin hassasiyetinin olduğu güçlendirilmiş parlamenter sistemi’ydi.  İşin zamanlaması tartışılır elbette. Ama…

Daha yeni bir geçiş olmuşken ve “dakika bir, gol bir” denebilecek şekilde, yeni transferin İYİ Partililer’e yaptığı ilk sunumda ne hikmetse, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesini isteyenlerin oy oranı yüzde 64.8 olarak açıklandı. “Geçilmemeli” diyenlerin oy oranı yüzde 25.8 “Fikrim yok” diyenlerin oy oranı yüzde 8.4  “Cevap vermek istemeyenlerin” oy oranı da yüzde 1 olarak sunuldu İYİ Partililer’e yeni transfer Acar tarafından. Bu sonuçlar tabi çok alkış alkış aldı salondan.

Çalışma elbette bir saha çalışmasına ve verilere dayanıyordur mutlaka ama daha transferin ilk günlerinde ve ilk geniş çaplı buluşmada İYİ Partililer’in yüzünü güldüren bu oy oranlarının açıklanmasının zamanlaması fazlasıyla sakil durdu. Keza; Daha yeni geçişin ilk günleriyken bu ilk sunumda “milyonlar kazandığı” eski partisi AK Parti’yi gömmek, yeni partililerini bu oranlarla sevindirmek pek şık olmayan ve alışık olunmayan bir durum algısı yarattı. Dedik ya çok sakil durdu bu ilk buluşmanın sunumu. Sanki İYİ Partililer’i sevindirmek için yapılmış bir buluşma izlenimi verdi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt