Siyer Nebi Yarışması Yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülke genelinde lise Öğrencileri arası Siyer Nebi Yarışması yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği  AGD) tarafından düzenlen her yıl binlerce ortaokul ve lise öğrencisinin katılım gösterdiği Siyer-i Nebi Yarışması 2023 yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Mustafakemalpaşa’da da 9 Aralık 2023 Cumartesi saat 11.00’de (Mustafakemalpaşa İmam Hatip Lisesinde) gerçekleştirildi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Ümit Aydın Siyer-i Nebi Yarışması ile ilgili şu açıkla yaptı.

“Anadolu Gençlik Derneği, evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi ve adaletin tesisinde kararlı, bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Bu gayeye hizmet etmek için yapılan çalışmalardan biri de Siyer-i Nebi sınavıdır.

Sınava ülke geneli yüz binlerce ortaokul ve lise öğrencisi katılmaktadır.  Yarışma vesilesiyle büyük bir kitlenin Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hayatına odaklanmasına vesile olunmaktadır. Yarışmaya ilgi ve katilim gösteren tüm gençlerimizi şimdiden tebrik ediyoruz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)´in yaşam şeklinin tüm insanlar tarafından örnek alınması gerektiğini söyleyen başkan Aydın,  her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri Siyeri Nebi Kitap okuma yarışmaları vesilesiyle Mustafakemalpaşa Anadolu Gençlik Derneği olarak öğrencilerimize Peygamber Efendimizin Örnek yaşam şeklini kavratmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hepimiz İçin En Güzel Örnektir

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde, kısacası hayatımızın her aşamasında.

Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz, örnek alacağımız modeli insana sunmuş, eğitimini vermiş ‘‘And olsun ki Allah’a ve ahirete kavuşmayı uman Allah’ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah’ın resulü en güzel örnektir.’’ (Ahzab 21) ayetiyle kulların dünya hayatında rehberini bildirmiştir. Yetişen gençlerimizin Allah’a ibadet şuuruyla, Efendimizin izinde bir gençlik olması noktasında gayret ediyoruz. Bu noktada çalışmalarımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin izinde bir gençlik yetiştirebilmek için göstermiş olduğu gayretlerinden ötürü tüm teşkilat mensuplarımıza, gönüllü görevlilerimize, öğrenci velilerimize ve sınava katılan tüm gençlerimize çok teşekkür ediyor,bugün yapılan fedakarlıkların Hakk’ın hakim olduğu yeni bir dünyanın tohumları olmasını temenni ediyorum.

Dereceye giren öğrencilerimizin ödüllerini 31 Aralık akşamı halka açık tertipleyeceğimiz “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programi”nda takdim edeceğiz inşallah. Bu vesileyle 31 Aralık akşamı  Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştireceğimiz “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” Programımıza müsait olan tüm kardeşlerimizi şimdiden davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt