ŞÖLEN HAVASINDA 23 NİSAN

Mustafakemalpaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ramazan Bayramı’nın 3. günü coşkuyla kutlandı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından birini teşkil eden TBMM’nin açılışının 103. yıl dönümü olan 23 Nisan etkinlikleri, çocukların renkli gösterilerine ev sahipliği yaparken vatandaşlarda küçüklerin kutlamalarına büyük ilgi gösterdi.

Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık törende yaptığı konuşmada; “23 Nisan bizim için bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir” ifadelerini kullanırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü dünya çocuklarına hediye ettiğini kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 103. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mustafakemalpaşa’daki ilk tören dün saat 10.30’da Cumhurluk Alanı’nda düzenlendi.

Törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Samet Pala, Uludağ Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Milli egemenliğin çocuk bayramı ile bütünleştiği 23 Nisan kutlamaları daha sonra Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda devam etti.

‘MİLLİ İRADE HER TÜRLÜ GÜCÜN ÜSTÜNDE’

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, 23 Nisan 1920 tarihinin büyük Türk milletinin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanı olduğunu söyledi. Çalık; “Bağımsız ve yeni bir Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı İstiklal savaşını yöneten gazi meclisimiz, milletimizin tüm fertleriyle birlikte Cumhuriyetimizin ilanına giden yolda önemli hizmetler vermiştir. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin güvencesi olmuştur” dedi.

‘DÜNYA ÇOCUKLARI ONURLANDIRILDI’

“23 Nisan bizim için bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir” ifadelerini kullanan Çalık; “Bir milletin küllerinden doğuşunun tüm dünyaya ilanıdır 23 Nisan. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar; Bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına hediye ederek, onları onore etmiştir. İşte bu Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK’

Geleceğin teminatı olan çocuklara imkanlar oluşturmak, onları vizyon sahibi yapmak, milli ve manevi değerlerle donatmak zorunda olduklarını vurgulayan Veysel Çalık konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza temel görevimizdir. Bu çağda çocuk yetiştirmenin en kritik ve en hassas noktalarından biri; içinde yaşanılan zaman dilimini iyi okumak ve geleceği görebilmektir. “Her insanın, kendisinden yüz sene sonrasının planını yapması lâzım” diyor Hz. Mevlânâ. Mevlânâ’ya da annesi “Babandan daha çok oku evladım! Evladı annesini ve babasını geçmeyen hiçbir millet yükselemez!” diyor. Sevgili Çocuklar; Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın; “

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığı boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” Her şeyin en güzeline layık olan sizler; Okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şeklide kullanan, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip olan Türk Milleti’nin geleceğisiniz. Bu duygularla, coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.”

ŞÖLEN HAVASINDA BAYRAM

Çocuk sesleri ve ay yıldızlı bayraklarla kutlanan 23 Nisan, şölen havasında geçti. Farklı yörelere ait halk oyunları ve dans gösteri sunan 2. sınıf öğrencileri büyük alkış aldı. Törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödül verildi.

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt