SPOR KULÜPLERİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereği, spor kulüplerinin isim ve tüzük değişiklikleri yapılacak.

Spor kulübü temsilcilerine yönelik yeni kanunla ilgili Karacabey’de yapılan bilgilendirme seminerine, Mustafakemalpaşa’da faaliyet gösteren kulüp başkan ve yöneticileri de katıldı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu kapsamında nevi spor kulübü olan dernekler, dernekler statüsünden çıkarılarak Spor Kulübü-Spor Anonim Şirketi statüsüne geçirildi.

İlgili kanunun yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren derneklerle tescili olan spor kulüpleri, 3 ay içinde fiziki ve elektronik devir teslim işlemleri yapılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı uhdesine geçirildi.

Bu kapsamda, il ve ilçelerde faaliyet gösteren spor kulüplerinin işleyişleri hususunda yapılan değişiklikleri anlatmak, spor kulüplerini bilgilendirmek amacıyla Bursa Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sicil Lisans Şube Müdürlüğü tarafından Karacabey Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda bilgilendirme eğitimi ve semineri düzenledi.

SON TARİH 26 EKİM 2023

Seminer; Karacabey Gençlik ve Spor Müdürü Süheyil Ayhan Sağlam, Bursa Gençlik ve Spor Müdürlüğü Sicil Lisans Şube Müdürü Ali Osman Yüce, Mustafakemalpaşa Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Samet Karanfil ile birlikte Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de faaliyet gösteren spor kulübü temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Geniş katılımlı seminerde, yeni kanunun spor kulüplerinin işleyişini kolaylaştırarak güvence altına alacağı, kulüplere daha sağlam ve güvenilir bir statü kazandıracağı vurgulandı. Spor eğitim uzmanları yaptıkları sunumdan sonra akıllarda kalan tereddütleri gidermek adına soru-cevap kısmında katılımcıları bilgilendirdi.

Seminerde ayrıca; spor kulüplerinin isim ve tüzük değişikliklerini 26 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlaması gerektiği hatırlatılarak, tamamlamayan kulüplerin feshedileceği bildirildi.

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt