STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI MEYDANLARA İNİYOR

Türkiye Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Türkiye genelinde eş zamanlı meydanlara inerek, 5 Kasım Pazar günü basın açıklamaları yapacaklarını duyurdu.

Federasyon Başkanı Murat Bal, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin, meslek lisesi son sınıfta sanayide, işletmelerde aktif olarak çalıştırılan ve iş yerlerinde çırak olarak çalışan insanların sigortalarının sadece kısa vadeli kısmının yattığı için emeklilik dönemini 17 yıl geciktiren büyük bir sorun olduğunu bildirdi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Geçtiğimiz dönem TBMM’den geçerek binlerce insanın yüzünü güldüren EYT düzenlemesinin ardından staj ve çıraklık dönemi sigortasının emeklilik başlangıcı alınıp alınmayacağı konusu kamuoyunda en çok konuşulan konuların başında yer alıyor.

Yüz binlerce staj ve çıraklık sigortası mağduru örgütlenerek kısa sürede federasyon çatısı altında birleşti. Federasyon ve bağlı dernek üyeleri, kendilerine uygulanan adaletsizliğin giderilmesi için bir kez daha meydanlara iniyor.

‘STAJ VE ÇIRAK MAĞDURLARINI MEYDANLARA DAVET EDİYORUZ’

 

Türkiye Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, yaptığı açıklamada, federasyon ve bağlı dernekler Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 5 Kasım Pazar günü saat 14.00’de ortak basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

Düzenlenecek basın açıklamalarına tüm mağdurları davet ettiğini bildiren Bal, yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Başkan Bal, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin, meslek lisesi son sınıfta sanayide, işletmelerde aktif olarak çalıştırılan ve iş yerlerinde çırak olarak çalışan insanların sigortalarının sadece kısa vadeli kısmının yattığı için emeklilik dönemini 17 yıl geciktiren büyük bir sorun olduğunu bildirdi.

STAJ VE ÇIRAKLIK SORUNU YEREL SEÇİMDEN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ’

Kanunen imza yetkisi olmayan, oy dahi kullanamayan çocuklardan 15-16 yaşlarında kısa süreli-uzun süreli sigorta ayrımı yapmasını beklemenin büyük bir hata olduğuna dikkat çeken Federasyon Başkanı Bal; “Yaşıtları top oynarken, iş yerlerinde üreten aktif olarak çalışan bu insanlar büyük mağduriyete uğramaktadır. Bunun yanında, böyle bir mağduriyetini giderilmesi ve sorunu ortadan kaldıran düzenlemenin yapılması, kanun yapıcının çırak ve stajyerlere bakış açısını ve tutumunu ortaya koyacağından toplumun genelinde önemli bir hak adalet inancını yeniden kazandıracaktır” dedi.

Yerel seçimlerinden önce staj sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden Murat Bal, şöyle devam etti; “Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyetimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunun için bu Pazar günü Türkiye genelinde eş zamanlı olarak binlerce kişi ile birlikte basın açıklaması yapacağız. Haklıyız, kazanacağız. Staj, mağduriyeti yerel seçimden önce çözülmeli.”

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK DERNEK VE MEYDANLAR

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılacak basın açıklamaları yapacak dernek ve meydan isimleri şöyle: İstanbul-Kadıköy Rıhtımı, Bursa-Kent Meydanı, Adana-Adana SGK önü, Antalya-Attolos Heykeli önü, Bilecik-Bozüyük Cumhuriyet Meydanı, Kocaeli-Gebze Kent Meydanı, Konya-Kılıçarslan Kent Meydanı, Afyonkarahisar-Anıtpark karşısı, Manisa-Manolya Meydanı, Sakarya-Demokrasi Meydanı, Van-Sanat Sokağı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt