TAKSİ FİYATLARI ZAMLANDI

Mustafakemalpaşa Şoförler Odası Başkanı Vahit Girgin, Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından durak taksi ücretlerinde yeni tarifelerin belirlendiğini açıkladı.

Girgin, sarı taksilerde yeni zamlı fiyatların 13 Kasım itibariyle yürürlüğe girdiğini söylerken, Mustafakemalpaşa’da 8 TL olan taksi açılış fiyatı, yüzde 31,25 artışla 10,50 TL’ye yükseldi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) ilgili kanun ve yönetmelikler uyarınca taksi tarifelerini güncellediğini açıkladı.

Durak taksilerdeki yeni ücret tarifesinin paylaşıldığı açıklamaya göre, Mustafakemalpaşa’da 8 TL olan taksi açılış fiyatı, 2.50 TL’lik zamla 10,50 TL’ye,  indi-bindi ise 5 TL’lik zamla 22 TL’den 28 TL’ye yükseldi.

Kilometre başı 7,30 TL olan taksimetre fiyatı 9,40 TL’ye, 100 metre 0,73 kuruştan 0,94 kuruşa, 1 saat 48 TL’den 60 TL’ye, 1 dakika 0,80 kuruştan 1 TL’ye çıktı.

13 KASIM’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Başkan Vahit Girgin; “5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde; Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl, Yenişehir, Orhangazi, İznik, Orhaneli ve Keles’te 24 saat mevcut gündüz tarifesi uygulanır. Köprü geçiş, feribot, otoyol ve Milli Parklar giriş ücretlerinin tamamı müşteriler tarafından ödenir. İlçelerde çalışan taksiler, diğer ilçe veya merkeze yolcu getirebilir ancak, geldikleri noktadan yeni yolcu alamazlar. Taksimetre, taksi duraktan çağrıldığı andan itibaren açılır. Taksi ücretleri, 13 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir” dedi.

ARAÇ PARKINA HASSASİYET ÇAĞRISI

Başkan Vahit Girgin ayrıca, araç sürücülerine çağrıda bulunarak, Mustafakemalpaşa’da trafik yoğunluğunun bulunduğu halk otobüsü ve taksi dolmuş duraklarına araç park edilmemesini istedi.

Girgin; “Böylesi noktalarda kısa sürede olsa duraklama yapılmamalıdır. Ayrıca yollara çift şerit park yapılması, cadde ve sokaklarda trafik akışını kesen önemli bir etken olduğu gibi ambulans, itfaiye ve emniyet araçlarının her an geçişini engelleyebilir. Sürücülerimiz araçlarını otopark gibi güvenli alanlara park etmelidir” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt