TANAP’TAN MUHTARLARA İŞBİRLİĞİ MESAJI

Mustafakemalpaşa’da Kaymakam Ahmet Altıntaş’ın sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) yetkilileri, muhtarlarla buluştu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

TANAP Doğal Gaz Boru Hattı Sosyal Etki Uzmanı Gizem Filiz, Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği’ndeki toplantıda, bölge halkının güvenliği için TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın geçtiği yerleşim bölgelerindeki muhtarlarla iş birliğinin önemi ve TANAP’ın proje işletme dönemine ilişkin güncel teknik bilgileri aktardı. Bölge halkının güvenliği için sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Gizem Filiz, muhtarlarında desteğini beklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesini amaçlayan TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. (TANAP), Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği’nde, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve proje hattının geçtiği yerleşim bölgelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

MUHTARLARIN DESTEĞİ BEKLENİYOR

Toplantıda, devriye ekiplerinin uzakta olduğu ve acil bilgi temin edilemediği durumlarda ve herhangi bir arazi kullanım ihlali tespit edildiğinde bölgedeki muhtarların alabileceği önlemler anlatıldı. TANAP devriye ekiplerinin sayılarının ve çalışma sıklıklarının arttırıldığını söyleyen TANAP Doğal

Gaz Boru Hattı Sosyal Etki Uzman Gizem Filiz, hattın geçtiği yerleşim bölgelerinin muhtarlarına arazi kullanımları, sağlık koruma bandı, arazi kullanım şartları ve kısıtlamaları, izinli geçişler ve geçiş süreçleri, halk sağlığı ve güvenliği gibi konulardaki güncel süreçleri tüm detaylarıyla aktardı ve ilgili bölgelerde muhtarların desteğini beklediklerini ifade etti.

‘YEREL İŞ BİRLİKLER ÖNEMLİ’

TANAP adına tüm katılımcılara iş birliği ve anlayışları için teşekkürlerini ileten Filiz; “TANAP olarak, tüm gerekli önlemleri alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hem ülkemiz için önemli olan bu projemizin başarılı bir şekilde yürümesi hem de bölge halkının güvenliği için sıkı denetimler gerçekleştiriyoruz. Devriye ekiplerimiz boru hattının geçtiği alanları sürekli kontrol etseler de yerel iş birlikleri bizler için ekstra kıymetli oluyor. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen, başta Mustafakemalpaşa Kaymakamımız Ahmet Altıntaş olmak üzere, bölgedeki proje ortaklarımız ve yerel paydaşlarımız olan muhtarlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

TANAP HAKKINDA

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz-2 Gaz Sahasında üretilen doğal gazı Türkiye ve Avrupa’ya taşımaktadır.

Ana hat uzunluğu 1.811 kilometre olan TANAP, Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan-Posof’a bağlı Türkgözü Köyü’nden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 şehirden geçerek, Yunanistan sınırındaki Edirne-İpsala’da son bulmaktadır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaran TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer almaktadır.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt