Ticaret ve Sanayi Odasından Nefes Kredisi.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin UZKINAY Nefes Kredisi hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde odalarımızın değerli katkıları ile başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatılmaktadır.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Projeye ilişkin protokol Kredi Garanti Fonu ve bankalar ile imzalanmıştır. Protokol imzalanan bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’dır.

Bu çerçevede, oda üyelerimiz, bahsi geçen bankaların ilçenizdeki şubelerinin tamamından 07.06.2021 Pazartesi günü itibarıyla başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir.

Yönetim Kurulu Başkanı Tekin UZKINAY Nefes Kredisi Projesine ilişkin diğer detayları aşağıda belirtti;

1- Üyelerinizin kullanacağı kredi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 17,50 olacaktır.

2- Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir.

3- 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecektir.

4- Üyelerimiz krediye başvurabilmek için öncelikle odamızdan açıklama olarak “Nefes Kredisi başvurusu içindir.” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Faaliyet belgeleri proje başlangıcı olan 01.06.2021 tarihinden itibaren verilmesi gerekmektedir. Bu tarihten önce verilen faaliyet belgeleri geçersiz olacaktır. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.)

5- Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı destekle KGF’ye ait olacaktır. Odamızca banka şubelerine bloke edilen mevduat teminat kapsamında olmayacaktır. Kredi değerlendirme sürecinde Odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir.

6- Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenilebileceği Bilgisini vererek Nefes Kredimizin üyelerimize hayırlı olmasını diledi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt