TOKİ AYASBEY’DE YÜRÜYEN SERGİ

Mustafakemalpaşa TOKİ Ayasbey Anadolu Lisesi’nde izlenime açılan 335 eserlik resim sergisinde görsel şölen yaşandı.

Van Gogh ve Hale Asaf gibi dünya resim sanatı tarihinin en önemli ressamlarını özel makyajlarla canlandıran öğrenciler, kült resimleri de birebir gerçek hayata taşıyarak, tam anlamıyla yürüyen tablolara dönüştü.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa TOKİ Ayasbey Anadolu Lisesi’nde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca öğrencilerin hazırladıkları eserlerden oluşan resim sergisi izlenime sunuldu.

335 eserin görücüye çıktığı sergi açılışına, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ertan Sözer ve Mehmet Sabri Tekin, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sergi hakkında bilgiler veren TOKİ Ayasbey Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeşim Alaçam, 164 öğrenci ile hazırlanan resim sergisinde 335 adet eserin sunumunun yapıldığını belirterek; “Sergimizin içeriğini tuval üzerine akrilik boya, kağıt hamurundan maske, kolaj, karakalem, grafik tasarım ve geleneksel Türk sanatları çalışmaları oluşturmaktadır” dedi.

Sergide Vincent Van Gogh, Frida Kahlo, Paul Rubens, Salvador Dali ve Hale Asaf gibi dünyaca ünlü ressamların yanı sıra İnci Küpeli Kız, Şemsiyeli Kadın, Mona Lisa, Taitili Kızlar ve Nuri İyem’in Anadolu Kadını gibi ünlü eserler, öğrenciler tarafından başarıyla canlandırıldı.

Katılımcılardan tam not alan sergide, dünya çapında ün salan ressam ve tabloları canlandıran öğrenciler büyük ilgi çekti.

Etiketler

mustafakemalpasagzt