TUNÇER’E TAM GÜVEN

Mustafakemalpaşa ’nın güçlü mali ve kurumsal yapısıyla önde gelen kooperatiflerinden olan S.S. Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2021-2022 Yılları Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa’da 42 yılla kesintisiz olarak en uzun süre kooperatif başkanlığı yapan ve Mustafakemalpaşa’da ‘esnafın ağabeyi’ olarak tanınan 69 yaşındaki Hüseyin Tunçer, tek aday olarak girdiği kooperatifin kongresinde oyların tamamını alarak, 4 yıl daha bu göreve seçildi.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’da kurulduğu 1979 yılından beri esnaf ve sanatkârı mali olarak destekleyen S.S. Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2021-2022 Yılları Olağan Genel Kurul Toplantısı, 11 Şubat tarihinde Grand Düğün Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin divan başkanlığını 7. Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Murat Özkarayurt yaparken, 1. başkanvekilliği 7. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Derici, kâtip üyelikler ise 7. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saldız ve 7. Bölge Müdürü Aziz Ereselli’den oluştu.

TUNÇER’DEN TÜM ÜLKEYE BAŞSAĞLIĞI

Yönetim kurulu faaliyet raporunun ibra edildiği geniş katılımlı genel kurula hitap eden Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Tunçer, ortaklara seslendiği konuşmasında; “Öncelikle, ülkemizdeki 10 ilimizde yaşanan depremde hayatını kaybeden esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Depremden etkilenen illerimizdeki vatandaşlarımızın TESKOMB’a bağlı tüm kooperatifler olarak yanlarında olduğumuzu bilginize arz ederiz” dedi.

YÜZDE 77 BÜYÜME SAĞLANDI’

Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, 2021-2022 yıllarında kurumun grup ve mali gücünü yükseltmek ve ortaklar için faal bir kooperatif olmayı her zaman birinci hedef olarak gördüklerini belirten Tunçer; “2021 yılında kooperatifimize 88 yeni ortak kaydı yapılmış, 25 ortağımız ise meslek terki ve iş yerlerini kapatarak kendi istekleri ile ortaklıktan ayrılmıştır. 2022 yılında kooperatifimize 104 yeni ortak kaydı ile 56 ortağımızda meslek terki veya iş yerlerini kapatarak kendi istekleri ile ortaklıktan ayrılmıştır. 2021 yıl sonu takip oranı % 16 ile kapatılmış olup, 2022 yılında ortaklarımızın kredi taksitlerini düzenli ödemeleri ve yönetim kurulunun iyi çalışmaları ile bir önceki yıla oranla % 74 aşağıda, yıl sonu takip oranı % 11 olarak kapatılmıştır.

2021 yılında takipteki 85 ortağımızda 1 milyon 250 bin 191 TL, 2022 yılında takipteki 66 ortağımızdan 1 milyon 249 bin 847 TL alacağımız bulunmaktadır. Takibin plasmana oranı % 0 onda 79’dur. 2021 yılı sonu 928 kayıtlı ortağımız mevcut olup, 2022 yılı sonu 1004 kayıtlı ortağımız bulunmaktadır. Kooperatifimizin 2022 yılı sonunda 157 milyon 400 bin TL plasmana ulaşılmıştır. Tahsis edilen, kullandırılan toplam plasmanımız 157 milyon 242 bin TL’dir. Yıl sonu itibarıyla faal kredi bakiyesi olan 849 ortağımız bulunmaktadır. Kişi başı kredi kullandırma oranı % 84, kişi başına kullandırılan ortalama kredi ise 185 bin 208 TL’dir. 2022 yılı içinde 435 ortağımıza 107 milyon 364 bin TL işletme kredisi, 19 ortağımıza 8 milyon 251 bin TL yatırım kredisi ile toplamda 454 ortağımıza 115 milyon 651 bin TL kredi kullandırılarak % 77 büyüme ile 2022 yılı kapatılmıştır” ifadelerini kullandı.

1’İNCİ GRUP KOOPERATİFİZ’

Tunçer sözlerini şöyle tamamladı; “Esnaf kredi faizleri %9,5 ve %7,5 olarak, 2021-2022 yılları içinde ortaklarımıza kullandırılan kredilerin taksitlerini düzenli ödemelerinden dolayı 1’nci Grup Kooperatif olmamız gereği işletme kredi limitimiz 500 bin TL’dir. Ayrıca yatırım kredisi limitimiz 1 milyon 500 bin TL olarak, toplamda 1 milyon 500 bin TL limitine kadar kredi kullandırılmasında devlet büyüklerimiz, esnaf ve sanatkârlarımız adına kooperatiflerin ve BAĞ-KUR’un kurulmasında emeği olan merhum eski Genel Başkanımız Kasım Önadım’ı rahmetle anıyoruz. Kooperatif kredileri ile ilgili esnafımızın lehine birçok kararın çıkmasındaki çalışmaları için TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’e ve yönetim kuruluna, Türkiye ve Avrupa da bizleri başarıyla temsil eden Merkez Birliği Genel Başkanvekilimiz ve 7. Bölge Birliği Başkanımız Bahri Şarlı’ya ve yönetim kuruluna, Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkanımız Fahrettin Bilgit’e ve yönetim kuruluna, Bölge Birliği Müdürümüz Aziz Ereselli’ye, oda başkanlarımız ve hizmeti geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Esnaf Bankacılığı kredi işlemleri ve çalışmalarında bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Halk Bankası Bölge Koordinatörü Gökhan Sümer ve ekibine, esnaflarımıza her türlü destek ve yardımda bulunan çok değerli, Halk Bankası Mustafakemalpaşa Şube Müdürümüz İsa Yılmaz ve tüm şube çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ve saygılarımızı sunuyoruz. 2023 yılının, öncelikle ülkemize, esnaf ve sanatkârlarımıza birlik, beraberlik, huzurlu, sağlıklı ve kazançlı bir yıl getirmesini diliyoruz.”

YENİ YÖNETİM

Kongrede oylama ile yapılan seçimde, Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tunçer, kooperatif ortaklarından güvenoyu aldı.

Tunçer başkanlığındaki yeni yönetim, denetim ve üst kuruluş temsilcileri şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM: Hüseyin Tunçer, Mehmet Emin Şen, Rıfat Özdel, Necati Kuşçu, Varol Üregen

DENETİM: Suat Abaza, Esin Nayan

ÜST KURULUŞ TEMSİLCİLERİ: Hüseyin Tunçer, Varol Üregen, Necati Kuşçu.

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt