Ulusal Sıfır Atık Günü etkinliklerinde Karacabey’de örnek başarı

Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede hayata geçirilen atık pil toplama kampanyasında, en iyi başarı gösteren 5 okul Kademe Yerleşkesinde düzenlenen törende ödüllendirildi. Ulusal Sıfır Atık Günü ilan edilen 30 Mart’ta düzenlenen etkinlikte, Belediye Başkanı Ali Özkan gençlere doğayı korumanın önemine değindi.

2021 ve 2022 yıllarını kapsayan atık pil toplama kampanyası okullar arasında düzenlenirken, projeye Karacabey Belediyesi de ilçede öncülük etmişti. Bu kapsamda, ilçe okulları arasında 5 tanesi toplamda 655,5 kg pil toplayarak başarılı bir çalışma gösterince, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan önceki gün Ulusal Sıfır Atık Günü etkinlikleri kapsamında okul öğrencileri ve yöneticileri ile bir araya geldi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Ödül töreni düzenlendi

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneğinin düzenlediği kampanya, Karacabey’de belediye ve ilçe okullarının katkılarıyla gerçekleştirildi. İlçe genelinde başarı sağlayan okullar sırasıyla Atatürk İlköğretim Okulu, Borsa İstanbul Teknik Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Ortaokul, Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu ile Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu olurken, okullardan öğrenci ve öğretmenler önceki gün Karacabey Belediyesi Kademe Yerleşkesinde düzenlenen törende Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya geldi.

Çevre duyarlılığı çok önemli

Belediye Başkanı Ali Özkan, 30 Mart Ulusal Sıfır Atık Günü etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmasında, “Sizleri yaptığınız bu faaliyetten dolayı tebrik ediyorum. Çevre duyarlılığı çok önemli, çevreyi kirletmememiz lazım. Cenabı Allah’ın bize verdiği bir nimet bu. Gelecek nesillere de aldığımızdan daha kaliteli bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Tabi teknoloji gelişiyor, yaşam standartları değişiyor. Bu ilişkiler çerçevesinde de insanların birçok atığı oluyor. İşte bunları gelişi güzel doğaya bıraktığımızda aslında zarar vermiş oluyoruz. Bunları bilinçli bir şekilde ayırıp sisteme entegre etmemiz gerekiyor. Sizler işte bu atıkları toplama konusunda bir duyarlılık gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Burada önemli olan bu duyarlılığa sahip olarak bu aktivitelerin içerisinde bulunmak. Sizleri çevre gönüllüsü olarak kabul ediyorum. Bundan sonraki eğitim hayatınızda ve yaşamınızda da bu anlayışla devam etmenizi istirham ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Özkan, en çok atık pil toplayan okul öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdi ve onlarla sohbet etti.

Etiketler

mustafakemalpasagzt