VATANDAŞIN TALEBİNE MHP DUYARLILIĞI

Karşıyakalıların BUSKİMATİK talebi Büyükşehir gündemine geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mustafakemalpaşa Teşkilatı, yaklaşık 20 bin nüfusu kapsayan Karşıyaka’ya  BUSKİMATİK yerleştirilmesi için Bursa Büyükşehir Meclisi’ne önerge sundu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Lalaşahin, Züferbey, Orta, Dere ve Yeni Dere mahallerinde yaşayan vatandaşların bir süre önce gündeme gelen su tahsilat veznesi talebi, yankı buldu.

MHP Mustafakemalpaşa Başkanı Ahmet Beygirci, söz konusu talebe olumlu yaklaşarak  vatandaşların fatura ödeme, EKS kart dolum işlemleri, EKS avans yükleme işlemleri, harcama katılım payı ödemeleri gibi işlemlerini 7 gün 24 saat kolayca yapabildikleri BUSKİMATİK’lerden  Karşıyaka’ya da kurulması için önerge verdiklerini açıkladı.

Bir diğer önerge de ise 50’ye yakın kırsal mahallenin bulunduğu Karşıyaka’ya olası bir yangına karşı acil müdahale için görevli itfaiye bulundurulması talebi iletildi.

MHP Mustafakemalpaşa Başkanı Ahmet Beygirci, söz konusu iki önergeyi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında sunduklarını belirtti.

‘BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLANACAK’

Beygirci; “Bizim vatandaşımıza hizmet etme düşüncemiz, başkaları gibi ‘Kovid-19 Heykeli’ yapalım zihniyeti ile apayrıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Mustafakemalpaşa Başkanlığı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 2 adet önerge sunmuş bulunmaktayız. İlk önergemizle; Lalaşahin, Züferbey, Orta, Dere ve Yeni Dere mahallelerinin bulunduğu bölgeye vatandaşlarımızın daha kolay ulaşımı olması için BUSKİ hizmet veznesinin kurulmasını talep ettik. Özellikle yaşlı nüfusu göz önünde aldığımızda bu mahallelerde yaşayanların diğer yakaya geçerek su faturalarını ödemeleri zor olmaktaydı. Bu hizmet yapıldığı takdirde bölgede yaşayan yaşlı nüfusa büyük bir kolaylık sağlanacaktır.

Bir diğer önergemizde ise Karşıyaka’da görevli iftaiye bulundurulmasını gündeme getiridk.

Lalaşahin, Züferbey, Orta, Dere ve Yeni Dere mahalleri ile beraber bu bölgeden ulaşım sağlanan 50 civarında kırsal mahallemizde oluşan yangınlarda, bölgenin genellikle müstakil ve eski yapılar olması münasebetiyle itfaiye araçlarının şehir içerisinde oluşan yoğunluktan dolayı zamanında müdahale edememe durumu söz konusu olmaktadır. Bu kapsamda herhangi bir yangında bu bölgelere müdahalelerin daha hızlı bir şekilde sağlanabilmesi için, ilçe belediyemizin Orta Mahalle’deki Temizlik İşleri Şantiyesi’nde sabit olarak acil müdahale için 1 adet itfaiye aracının görevli bulunmasını talep ettik” dedi.

4 ADET BULUNUYOR

Geçtiğimiz ay gündeme gelen talepte, Karşıyaka’nın 5 merkez mahallesinde ikmet eden vatandaşlar, pandemi süreciyle birlikte kalabalık ortamlara girmeden işlemlerin kolayca yapılabilmesi adına BUSKİ’den bu bölgede belirlenecek bir noktaya otomatik su tahsilat veznesi yerleştirilmesini istemişti.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’de 2019 yılında 64 olan otomatik su tahsilat veznesi BUSKİMATİK’lere geçtiğimiz yıl 9 adet daha ilave yaparak Bursa genelinde bu sayıyı 73’e çıkardı.

Belediye Hizmet Binası ve Yunus Emre Mahallesi Muhtarlık Binaları yanında birer adet, BUSKİ Şubesi önünde ise iki olmak üzere Mustafakemalpaşa’da toplam da 4 adet BUSKİMATİK bulunuyor.

Etiketler

mustafakemalpasagzt