YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU

Mustafakemalpaşa’da trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ temalı farkındalık etkinliği düzenlendi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için İçişleri Bakanlığı önemli bir etkinliğe daha imza attı.

Bu kapsamda, ‘Trafikte Her Yıl Daha İyiye’ mottosuyla önceki yıllarda düzenlenen ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’, ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ ve ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla devam edildi.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak yürütülen trafikte yaya uygulaması etkinliği; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, Emniyet Müdürü Rıza Dinç,  Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ve öğrencilerin katılımıyla Adnan Menderes Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla farkındalık kampanyasına katılan öğrenciler, Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden yaya güvenliğine dikkat çekmek için protokol üyeleri ile birlikte meydana geçiş yaptı.

Sürücülerin broşürler aracılığıyla trafik polisleri tarafından bilgilendirildiği kampanya ile trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt