Ali Sunal: Binlerce insanı göz göre göre ölüme göndermek normal midir?

Kaynak /Milli Gazete

Show Tv’de yayınlanan Güldür Güldür Show’da sahneye çıkıp deprem felaketi sonrası yaşananlara ilişkin eleştirel bir konuşma yapan Kemal Sunal’ın oğlu tiyatrocu Ali Sunal, önemli sorular sordu.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Güldür Güldür Show’da sahneye çıkan tiyatrocu Ali Sunal, deprem felaketine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ali Sunal, bir kişinin bile sorumluluk hissedip istifa etmemesini eleştirdiği konuşmasında artık normal olanın “her felaketi kadere bağlayanı değil o felaket olmadan önce nasıl önleyeceğimizi anlatan bilimi dinlemektir” dedi. Sosyal medyada gündem olan konuşmasında Ali Sunal, deprem felaketi sonrası toplum olarak normal olageleni değiştirmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Sunal’ın Sahnedeki Konuşmasının Tam Metni.

11 ilimizde hissedilen deprem felaketinde, on binlerce insan hayatını kaybetti. Yüzbinlerce insan ailesini kaybetti. Milyonlarca insan evini, arkadaşlarını, anılarını, geçmişini, şehrini kaybetti. Ve 85 milyonun yüreği yanıyor. Bu yangın hiç bir zaman sönmeyecek. Buna emin olabilirsiniz. Depremin üzerinden haftalar geçti. Ve artık herkes bir normalleşmenin peşinde. Bu normal. nasıl bir normalleşmenin peşindeyiz. Yani bu peşinde olduğumuz normal tam olarak ne? Mesela fay hattına binalar yapmak mıdır normal olan? Ya da depremden sonra arama kurtarma ekiplerinin ve yardımların gecikmesi normal midir?

Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı vermek normal midir mesela? Veya böyle bir zamanda çadır satmak normal mi? Binlerce insanı göz göre göre ölüme göndermek normal midir? Ve böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip ‘Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum’ deyip istifa etmemesi normal midir sizce? Hayır efendim, böyle bir normal yok. Bu normal değil. Artık biz bu normale dönmeyeceğiz.

Bundan sonra normal olan bir vatandaş olarak tüm sorumlulardan hesap sormaktır. Artık normal olan her felaketi kadere bağlayanı değil o felaket olmadan önce nasıl önleyeceğimizi anlatan bilimi dinlemektir. Artık normal olan yetki veren kişinin bir işi akrabasına, ailesine, partilisine, ortağına, arkadaşına yaptırması değil, uzman olana yaptırmasıdır. Atatürk’ünde dediği gibi vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Biz umutluyuz. Biz umutluyuz bu normal bir gün gerçekleşecek. Buna inanıyoruz. Ama o gün gelene kadar gördüğümüz bütün hataların üzerine mizah büyüteciyle bakmaya devam edeceğiz.”

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt