‘ASIM’IN NESLİ’ ‘HAKKIN SESİ’Nİ ANDI

Türk milletine ‘azmi bırakmamayı’ öğütleyen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘kurucu metni’ İstiklal Marşı’nın yazarı, büyük şair ve fikir insanı Mehmet Akif Ersoy, Mustafakemalpaşa’da düzenlenen programla anıldı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

İstiklal Harbi yıllarında ‘atiyi karanlık görerek azmi bırakmayan’ yüksek seciyesi ile Türk milletine hakkı taşıyan Milli Şair için, vefatının 86’ncı yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı’nın yazarı, milletvekili, şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy, vefatının 86’ncı yılında saygıyla yâd edildi.

Mustafakemalpaşa’da 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası dolayısıyla düzenlen etkinlik,  Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ‘Hakkın Sesi’ temalı anma programına; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte eğitim camiası katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Akşemsettin MTAL Edebiyat Öğretmeni Murat Kaya, Mehmet Akif’in Türk tarihinin en bunalımlı döneminde yaşayan bir Osmanlı aydını olarak çöküşe dur demek için ‘Adam aldırma geç git’ demeden çözümler aradığına dikkat çekti.

‘CEMİYETİMİZ, AKİF’LERE HER ZAMAN MUHTAÇTIR’

Mehmet Akif’in, çöküşün nedeni olarak cehaleti ve dinden uzaklaşmayı gördüğünü belirten Kaya; “Akif, Milli Mücadele yıllarında sadece yazmamış, ülkemizin kurtuluşu için gönüllerdeki din, vatan, millet ve hürriyet ateşini tutuşturmaya çalışmıştır. Cephede Mehmetçiğe, camide Türk milletine sürekli cesaret, ümit ve moral desteği sağlamaya gayret etmiştir. Mehmet Akif, şair ve fikir adamı olmanın dışında yüksek bir seciye ve ahlak sahibi olarak da büyük önem taşır. Doğruluğu, şahsi menfaatlerden uzak oluşu, dalkavukluktan tiksinmesi ve engin vatanseverliği Akif’in hayatının ana çizgilerini teşkil eder.  Onun gibi idealistlere cemiyetimiz her zaman muhtaçtır” dedi.

MİLLİ ŞAİR ESERLERİYLE ANILDI

1873-1936 yılları arasında yaşayan Milli Şair’in hayatının anlatıldığı bir belgesel gösterimi ile devam eden anma programında, Akşemsettin MTAL öğrencilerinden Enes Şahin Acar ‘Ben Akif’im’, Nisa Ovalıoğlu ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’, Kadir Macit ‘Uyan’ ve Elif Naz Sezgin’de ‘Cenk Şarkısı’ şiirlerini okudu.

Mehmet Akif’i Anma Haftası programı, Akşemsettin MTAL öğrencilerinin sahnelediği tiyatro oyunu ile sona erdi. İstiklal Marşı’nın yazılış sürecini başarıyla canlandıran öğrenci topluluğu ayakta alkışlandı.

 

 

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt