Asırlık Gurur

2022 yılının 14 Eylül’ünde, işgalden kurtuluşun 100’üncü yılını kutlayan Mustafakemalpaşa, yılın son günü olan 31 Aralık’ta da adının ‘Mustafakemalpaşa’ oluşunun bir asırlık onur ve gururunu yaşadı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi, şehre ‘Mustafakemalpaşa’ adının verildiği  ‘31 Aralık 1922’nin 100’üncü yıl dönümünde siyasi parti ve STK temsilcilerinin de katılımıyla Atatürk Anıtı önünde bir kutlama töreni düzenledi. Mustafakemalpaşa, 2022 yılının son gününde anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

2 Temmuz 1920’den 14 Eylül 1922’ye kadar 2 yıl 2 ay 6 gün işgal altında kalan şehre, ‘Mustafakemalpaşa’ adının verilişinin 100. yıl dönümünde,  ADD Şubesi’nin organizasyonu ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Heykel Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Atatürk Anıtı önündeki törende bir basın açıklaması yapan ADD Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bayrak, şehre, 31 Aralık 1922 tarihinde 285 sayılı belediye meclisi kararına istinaden Milli Mücadele kahramanı Mustafa Kemal Paşa’nın adının verildiğini söyledi.

31 ARALIK VURGUSU

Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “24 Aralık 1922 yılında belediye meclisinin 271 sayılı kararına göre, ilçemizin o günkü ‘Kirmasti’ olan adının ‘Lalaşahin Paşa’, ‘Karakilise Köyü’nün ise ‘Işıklar Köyü’ olması yönünde karar alınmıştır. Edirne vilayetinde ‘Lalaşahin Paşa’ ilçesi olması nedeniyle belediye meclisi 31 Aralık 1922 tarihinde yeniden toplanıp bir karar almıştır. 285 sayılı bu karara göre ‘Kirmasti’ kasabasının adının, Mili Mücadele kahramanımız Mustafa Kemal Paşa’ya ithafen ‘Mustafakemalpaşa’ olmasına karar verilmiştir. Yine aynı kararla ‘Ermeni Mahallesi’ ‘Lalaşahin Mahallesi’ne bağlanmış, ‘Rum Mahallesi’de ‘Yüzbaşı Sabribey’ olarak değiştirilmiştir.

Tüm bu bilgiler ışığında, ilçemizin isminin Mustafakemalpaşa oluşunun yıldönümü olan 31 Aralık tarihini büyük bir gurur ile kutluyoruz. Bu güzel ilçe hepimizin, tüm değerlerine hep beraber sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Umuyoruz ve istiyoruz ki Belediye Başkanlığımız ile aramızda olan tarih anlaşmazlığı, ilk belediye meclis toplantısında nihai karara bağlanmak için gündeme gelir. Kutlamamıza katılan, mecliste grubu bulunan siyasi partilerden ilçem adına ricamdır. İlçemizin isminin Mustafakemalpaşa oluşunun 100’üncü yılı kutlu olsun.”

Etiketler

mustafakemalpasagzt