BAL-GÖÇ’TE HESAP ZAMANI

Kaynak/Koza 24.com

İşte Konu; Henüz Bursa basınına yansımamış ve bugün yaşanan rezillikler mahkemelere taşınmamışken haftalar önce söylemiştik “Bal-Göç’te bir şeyler oluyor” diye.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Ne üçkağıtlar yapıldığını biliyorduk da açık açık ifşa etmek istemiyorduk. Ne ilginçtir ki; Kendi pisliğini örtüp hedef şaşırtmak için, “BAL-Göç Genel Merkezi” başlığıyla bize yönelik iftira dolu bir açıklama yayınlamıştı bu yazımız sonrasında Veli Öztürk başkanlığındaki Bal-Göç. Şimdi ise; Tek tek çıkıyor yedikleri naneler! Çıktıkça da rezil oluyorlar. Para meselelerinden, koltuk ve makam kaygısına değin.

Öncelikle şu bilgiyi paylaşalım. Bugün; 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, yaptıklarından dolayı iyice köşeye sıkışan Veli Öztürk’ün kayyum talebini reddetti. Böylece; Bal-Göç kongresini yönetim içinden seçilecek bir erkin yapmasına karar verildi. Böylece 81 yaşındaki Başkan Veli Öztürk artık taca çıktı. Çıktığı gibi adeta istenmeyen adam da ilan edildi. Üstelik; Bal-Göç’ün Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu tarafından bile. Gençoğlu katıldığı bir programda tek tek anlattı Bal-Göç yönetiminde yaşanan rezillikleri. Şu; Geçenlerde de paylaştığımız, karar defterine yazılan geçmiş tarihli 648 yeni üye işte bunlardan biri mesela. Gençoğlu arayıp sormuş o zaman “bu nedir var mı böyle bir şey” diye Veli Öztürk’e. 81 yaşındaki koca adam yalan söylemiş “yok böyle bir şey” demiş, basına bile yansıyan toplu üyelik belgelerine rağmen. Bu kadar gözleri kararmış bunların. Dahası; Gençoğlu, 81 yaşındaki bu adama yine soruyor “kayyuma gitmek için başvuru yapıldığını duydum, doğru mu” diye. Anlamak mümkün değil, bu soruya da “yok, hayır” diyor. Bir gün sonra ise kayyum için başvuru yapıldığı öğreniliyor. Gençoğlu da kandırıldığı için küplere biniyor haliyle. Ve daha da çirkini; Koca camiada dolaşan bir para meselesi var. O da şu. Kısa bir süre önce Bulgaristan’da gerçekleştirilen seçimlere Bursa’dan binlerce kişi otobüslerle götürülüyor toplanan paralarla Bal-Göç’ün organizasyonuyla.

Ama deniyor ki; “Bulgaristan’a gitmeyen kişiler de gitti gibi gösterildi” Yönetimdeki bazı kişiler itiraz ediyor, açıklama istiyor. Hatta; Gittiği söylenen kişilerin tek tek telefonla aranmasını istiyorlar teyit almak için.  Başkan Veli Öztürk artık dengeyi öyle bir kaçıyor ki, ne cevap veriyor bu işe ne de derneğin karar defterini gösteriyor. Bunun üzerine; Turhan Gençoğlu yine giriyor devreye.

“Bak” diyor “Hakkında bir takım parasal şaibeler var, eğer kayyum için başvuru yaptıysan bu iş aydınlanmadan hiçbir taşıma firmasına ödeme yapma, doğru değil” Ne yapıyor 81 yaşındaki Başkan Öztürk? Bu uyarılar sanki kendisine yapılmamış gibi ertesi gün yüksek meblağlarda ödeme yapıyor şirketlere! Dedik ya, kantarın topuzu iyice kaçmış Bal-Göç’te. Gençoğlu açık açık söylüyor.

Diyor ki; “Bu karar defteri yönetimden ısrarla saklanıyorsa, geçmişe yönelik alınan kararların ne olduğunun bilinmesi istenmiyorsa, kayyum başvurusu yapılmasına rağmen tur şirketlerine yüksek meblağlar ödeniyorsa demek ki gizlenen bir takım şeyler(!) var… Daha ne desin Gençoğlu? Ama şunu da söylüyor. 81 yaşındaki Veli Öztürk’e hitaben. “Bunun hesabını verecekler. Önce yargıya verecekler, sonra da yapılacak kongrede Genel Kurul’a verecekler. Bunlara artık hiç saygım kalmadı…”

Düşünsenize olanları Bal-Göç’te. Kendisini oraya getiren bu ilerleyen yaşında onu “abi” olarak geçici Başkan yapan irade olan Turhan Gençoğlu’na bile yalan-dolan işler yapıyor Veli Öztürk. İşte;

Konu Bursa gündemine gelmezken haftalar önce “Bal-Göç’te bir şeyler oluyor” derken bunları kastetmiştik. Hepsini de biliyorduk yaşananların. Bu yazı üzerine bize çirkin iftiralar atıp kendisini kurtarmaya çalışan 81 yaşındaki Bal-Göç Başkanı’nın düştüğü durumu görüyor musunuz şimdi?

Mahkemelerde tek tek hesabını verecekler yaptıklarının ve iftiralarının. Nasıl bir hırstır nasıl bir ihtirastır bu, kendisini oraya oturtan Gençoğlu’na bile yalan söylemek? Demek ki insan 81 yaşında bile şaşabiliyor, koltuk ya da başka şeyler tatlı geliyor demek ki bu yaşta bile.

Şimdi; Gençoğlu’nun bu açıklamasının ardından Veli Öztürk’ü sağda solda öve öve bitiremeyenler, koruyup kollayanlar da zorda kaldılar. Hele ki, bu gelişmelerle fener ışığı görmüş tavşan gibi ortada kalan “kelaynak” bile, şimdi kendisine oturacak yeni kucak arıyor. Görünen o ki; Bu “kelaynak”ın hem Bal-Göç’ün yeni yönetiminde de bulunma şansı kalmadı, yıllardır rüyalarını süsleyen İl Sağlık Müdürlüğü hülyası bile çöpe gitti. Biz; ‘Bal-Göç yıllardır kötü yönetiliyor, dernekten kötü kokular geliyor’ derken işte hep bunlardan bahsediyorduk da detayına girmiyorduk. Meğerse;

Kendi pisliklerini örtmek için bize iftira atmaya kalkmışlar bu rezaletin sahipleri. Dün başkan adayları ile telefonda konuştuk.  Bu yaşananlarla ilgili. Söyledikleri, A’dan Z’ye yepyeni bir yönetim kuruluydu.

Eskiyle bağı olmayan, eskilerin hiçbirinin bulunmadığı yepyeni bir yönetim, ortak istekti. Politbüro mantığından kaçınan, meslek sahibi olan, akrabalık ilişkileri bulunmayan, sekretaryasından, kullanılan telefon cihazlarına(!) değin büyük bir yönetim ve sistem değişimi gerekiyor artık Bal-Göç’e. Başkan adaylarının kararlılığı zaten bu yönde. Ama önce hesap zamanı!

Etiketler

mustafakemalpasagzt