BAL-GÖÇ’TEN ZİYARET ÇIKARMASI

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Mustafakemalpaşa Şubesi, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti ve STK’lara nezaket ziyaretinde bulundu.

Mart ayında yapılan kongrenin ardından BAL-GÖÇ Şube Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Arslan ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Mustafakemalpaşa ve Bursa protokolünü ziyaret etti.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

BAL-GÖÇ yeni yönetimi ziyaretler kapsamında, Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile birlikte Mustafakemalpaşa ve Bursa’daki protokol üyeleri ile birlikte STK ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan, kamu yararına çalışan dernek statüsünde bulunan platformun yeni dönemde daha aktif faaliyetlere imza atacağını söyledi.

‘OLUMLU HER ADIMI DESTEKLEYECEĞİZ’

BAL-GÖÇ’ü misafir eden protokol üyelerine Balkan coğrafyasına yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı plaket takdim ettiklerini kaydeden Arslan; “ Bizleri ağırlayan ve daha yakından tanışma fırsatı bularak, derneğimizin faaliyetlerini anlatma imkanı sağlayan herkese öncelikle teşekkür ediyorum. BAL-GÖÇ, Balkanlardan göç eden ve Balkanlarda  yaşamlarını sürdüren soydaşlarımızın kültürlerini yaşatmak, aralarındaki sosyo-ekonomik dayanışma ve gelişmeyi sağlamak, Balkan ülkeleri ile iyi ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk ve kardeşliğin güçlenmesi, bölge ve dünya barışının sağlanması için çalışmak, soydaşlarımızın yasalar ve uluslararası anlaşmalarla elde edilmiş haklarını korumak ve bu hakları geliştirmek için çalışmaktır. Bursa, Balkanlara hizmette lider bir kenttir. Bizlere de bu konuda büyük görevler düşüyor. Bizler, BAL-GÖÇ Şubesi olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Hem devlet hem de sivil toplum nezdinde, Evlad-ı Fatihan toprakları için atılacak her olumlu adımı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.   

DAHA ETKİN BİR DERNEK

Bulgaristan’da yapılan seçimlere yönelik Mustafakemalpaşa’da ilk kez sandık kurulması kararı aldırdıklarını hatırlatan Arslan; “Mustafakemalpaşa’da yaşayan Balkan göçmenleri böylelikle soydaşlarının haklarına verdikleri oylarla sahip çıktı. Kongrenin ardından geçen 5 aylık süreçte üyelerimizle daha yakından istişarelerde bulunuyoruz. BAL-GÖÇ, kamu yararına çalışan dernek statüsünden aldığı güçle Mustafakemalpaşa’da daha etkin çalışmalara imza atacak. Bursa bölgesinde Balkan coğrafyasına geçmiş dönemlerde hizmet eden her ismi tek tek ziyaret edeceğiz” dedi. 

Etiketler

mustafakemalpasagzt