BALABAN VEDA ETTİ

Mustafakemalpaşa’da eğitimci kimliğinin yanı sıra yerel kültür ve çevre çalışmaları ile tanınan ve yüzlerce öğrenci yetiştiren Yunus Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Rasim Balaban, emekliliğe ayrıldı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Eğitim camiasının sevilen isimlerinden Balaban için okulda bir veda etkinliği düzenlenirken, öğretmeninden ayrılan öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Mustafakemalpaşa Yunus Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Rasim Balaban, 46 yıl 2 ay 2 gün sürdürdüğü mesleğine veda etti. Son olarak 8 yıl Yunus Emre İlkokulu’nda görev yapan 65 yaşındaki Balaban, yaş haddinden emekli oldu.

SON ARİFİYELİ’LERDEN

Okulda düzenlenen programda öğrenciler ve öğretmenler, tecrübeli eğitimciye veda etti.

1957 yılında Mustafakemalpaşa Yeşilova Mahallesi’nde doğan Rasim Balaban, Sakarya Arifiye İlköğretmen Okulu’ndan 1976 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kastamonu Azdavay’a bağlı Pınarbaşı nahiyesi Üyükören Köyü’nde öğretmenlik mesleğine ilk adımını atan Balaban, daha sonra Sivas-Kangal Kurdoğlu Köyü ve Çanakkale Çan’a bağlı Küçüklü Köyü’nde öğretmenlik yaptı.

1992 yılında Mustafakemalpaşa’ya atanan Rasim Balaban, sırasıyla Çördük, Tepecik, Atatürk ve Yunus Emre ilkokullarında görev yaptı.

TEMA VE KÜLTÜR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

2 Kasım 2022 itibariyle emekliliğe ayrılan Rasim Balaban, protokol ziyaretlerinde bulundu.

Çevre gönüllüsü Balaban, 2016 yılından beri yürüttüğü TEMA Vakfı Temsilciği görevine devam edecek. Evli, 2 çocuk ve 3 torun sahibi Rasim Balaban, uzun yıllardır Patikalar Dergisi’nde sürdürdüğü Mustafakemalpaşa’daki yerel kültürün araştırılması ve tanıtılması çalışmalarını sürdürecek.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt