BİR KÜTÜPHANE DE KARAORMAN’A

Kitap bağışçılarının desteği ile ülke genelinde bugüne kadar 65 kütüphane kuran Orhan Sarıkaya, kütüphaneci olarak 4 yıl hizmet verdiği Mustafakemalpaşa’da da 7. kütüphaneyi Karaorman Mahallesi’ne kazandırdı.

Mustafakemalpaşa’da uzun yıllar kütüphaneci olarak görev yapan Orhan Sarıkaya, okuma kültürünün yayınlaşması amacıyla kırsal mahalleleri kütüphanelerle buluşturmaya devam ediyor.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

İstanbul Bahçelievler Siyavuş Paşa Çocuk Kütüphanesi’nden 2016’da emekli olan 71 yaşındaki kitap dostu, 32 yıldır tüm Türkiye’yi bağış kütüphaneleriyle donatıyor. Mustafakemalpaşa İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Kütüphanesi’nde de bir dönem görev yapan Orhan Sarıkaya, Edirne’den Tunceli’ye bugüne kadar yüzlerce kitaplık 65 kütüphanenin kuruluşuna öncülük etti.

KIRSAL MAHALLELER KÜTÜPHANE İLE ZENGİNLEŞİYOR

Sarıkaya, 4 yıl hizmet verdiği Mustafakemalpaşa’yı da unutmayarak, Sünlük, Yenice, Döllük, Kestelek, Koşuboğazı ve Camandar’ın ardından Karaorman Mahallesi’ne de kütüphane kurulmasını sağladı.

Orhan Sarıkaya; “Başta ansiklopediler olmak üzere, çocuk klasikleri, Türk ve Dünya edebiyatının önemli eserleri, sözlükler ve kaynak kitaplardan oluşan kütüphaneyi Karaorman Mahallesi’ne kazandırdık. Bu, Mustafakemalpaşa’daki 7. kütüphane oldu. Kurulan kütüphane sayısında da Türkiye’de ikinci sırada yer aldı. Muhtarlık tarafından teslim alınan kitaplar, raflara yerleştirildi ve mahalledeki okuyucuların faydasına sunuldu. Şimdi de Mustafakemalpaşa’nın en uzak mahallelerinden birine kütüphane kurulması için çalışıyorum” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt