BOSİAD Z Meclisi’nden Mindfulness eğitimi

OSİAD Z Meclisi, stresle başa çıkmak için uygulanabilecek sürdürülebilir pozitif yöntemlerden biri olan ‘Mindfulness’a dikkat çekti. Z Meclisi’nin konuğu olan Mindfulness Academi Kurucusu Erhan Ali Yılmaz, “Mindfulness, yaşanılan deneyimleri değiştirmek için olaylar karşısında verilen tepkileri yönetmeyi kolaylaştırır. Tepki değişirse deneyim, deneyim değişirse de hayatınız değişir” dedi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

BOSİAD tarafından sanayici ile gençlerin birbirini daha iyi anlayıp, ortak bir iş kültürü oluşturmaları amacıyla kurulan Z Meclisi, zihinsel huzuru yakalayarak iş barışının da sağlanacağı bilinciyle ‘Mindfulness’ konusunu ele aldı.


Z Meclisi’nin Türkiye’de ve uluslararası alanda 5.000’i kurumsal yönetici olmak üzere 25.000’in üzerinde kişiyi bu kavram ile tanıştıran Mindfulness Academi Kurucusu Erhan Ali Yılmaz’ı konuk ettiği eğitimin açılışında konuşan BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, X, Y, Z jenerasyonunun ilk defa bir arada çalıştığına dikkat çekerek, zihinsel huzurun önemine dikkat çekti. Zihnimizin bir işi yaparken başka şeyleri düşündüğüne vurgu yapan Çağan, “Hayatın yüzde 50 dışında, yüzde 50 içinde yaşıyoruz. Hayatın yüzde 50 dışında yaşadığımız zihin, bizleri mutsuz ediyor. Bütün bunların farkında olarak yaşarsak hayatı dengeleriz. Hayat her zaman problemlerle dolu olacağına göre, bunun ne kadar farkında olursak o kadar dengeli yaşarız. Bu eğitimin üç jenerasyonun bir arada olduğu zorlu çalışma hayatımızda önemli bir farkındalık yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.


Çağan’ın ardından söz alan Eğitmen Erhan Ali Yılmaz, başta odaklanma olmak üzere pek çok soruna sebep olan stresle başa çıkmak için uygulanabilecek sürdürülebilir pozitif yöntemlerden biri olan Mindfulness tekniği hakkında bilgi vererek, ağız bakımı kadar zihin için de düzenli bir bakım gerektiğini söyledi. 30-40 yıl sonra Mindfulness gibi zihin bakımının da diş fırçalamak kadar önemli ve rutin bir hale geleceğini savunan Yılmaz, “Diş fırçalamıyor olmak ne kadar saçmaysa her gün kullandığınız zihninize de bakım yapmıyor olmak o kadar saçma ama şu an değil. 30 yıl içinde öyle olacak. Güzel haber şu; bugün hep beraber bu kavramla tanışma, bu kavramın nasıl çalışacağı, pratikleri, günlük hayatınızda nereye oturtabileceğinizi konuşup, üstüne de bu kavramı bir fiil deneyimleyeceksiniz” dedi.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt