BULGAR MİSYONUNDAN ‘SEÇİM’ ZİYARETİ

Bulgaristan’da 2 Nisan’daki parlamento seçimlerinde Bursa’da oy sandığının kurulacağı noktaların başında gelen Mustafakemalpaşa’da hazırlıklar sürerken, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Veselin Bojilov ve Bursa Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov’da soydaşların sandık başına gideceği 14 Eylül İlkokulu’nda incelemelerde bulundu.

Protokol ziyareti de yapan Bulgar diplomatik misyonuna, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve BAL-GÖÇ yönetimi eşlik etti.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Komşu ülke Bulgaristan’da 2 Nisan 2023 tarihinde yapılacak erken parlamento seçimlerinde, 90 kayıtlı seçmenin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da bir kez daha sandık kurulması kararlaştırıldı.

Seçime hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere Mustafakemalpaşa’ya gelen Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Veselin Bojilov ve Bursa Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov, oy verme işleminin yapılacağı 14 Eylül İlkokulu’nda seçim güvenliğine ilişkin incelemeler yaptı.

PROTOKOL ZİYARETİ

Okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkında 14 Eylül İlkokulu Müdürü Selim Maçan’dan bilgiler alan Bulgar diplomat heyeti, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Şevketiye Mahallesi Muhtarı ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ı makamlarında ziyaret etti. Heyet, seçim güvenliği ve ihtiyaçların karşılanması noktasında destek veren Kaymakam Altıntaş ve Başkan Kanar’a teşekkür etti.

  1. KEZ SANDIK KURULACAK

Sadece 3,5 aylık kısa ömürlü 48. parlamentonun da hükümeti kuramaması nedeniyle Bulgaristan’da vatandaşlar son 2,5 yılda 5. kez sandık başına gidecek. 21 siyasi parti ve koalisyonun katılacağı seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) 13 numaralı pusulayla seçim yarışına katılacak.

7 Mart’ta sona eren e-beyan sürecinin ardından Türkiye genelinde 28.286 çifte vatandaş oy kullanmak için başvuru yaptı. Bursa’da 5.536 kişi, tek sandığın kurulacağı Mustafakemalpaşa’da ise 90 soydaş kayıt işlemi gerçekleştirdi.

Bulgaristan seçimleri için tarihinde ilk kez, 11 Temmuz 2021’deki erken parlamento seçimlerinde sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da, 2 Nisan 2023’teki seçimlerle beraber 5. kez oy verme işlemi yapılacak.

Etiketler

mustafakemalpasagzt