Çeltikçi Kooperatifi araç fiosunu güçlendirdi

Mustafakemalpaşa Çeltikçi Mahallesi Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi, araç filosunu güçlendirdi.

1998 yılında kurulan ve 5 çevre mahalleye hizmet veren kooperatifin bünyesine kattığı  bir adet biçer döver ve balya bağlama makinesi, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) yüzde 65 hibe desteği ile alındı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Çeltikçi Mahallesi Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi’nin TKDK’dan yüzde 65 hibe desteği ile aldığı biçerdöver, kooperatife teslim edildi.

Araç teslim törenine, AK Parti Başkanı Murat Hallaçoğlu, MHP Başkanı Ahmet Beygirci ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Çeltikçi Mahallesi  Kooperatifi Başkanı Halit İlhan; “TKKD’ dan aldığımız biçerdöveri kooperatifimiz bünyesine katmanın sevincini yaşıyoruz. Kooperatifimize aldığımız biçerdöver ve balya makinesi, üyelerimize hasat zamanı destek olacak, ürünlerimizi de daha ucuza mal edeceğiz. Yatırım bütçesi 1.550.000 TL, hibe oranı %65’dir. Ekim dikim ve ürünlerimizin hasat zamanında, biçerdöverimizle üyelerimize hizmet vereceğiz. Yeni üretim araçlarımız üyelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

1998 yılında süt kooperatifi olarak kurulan ve 2003’de sebze ve meyve gibi ürünleri de bünyesine  katarak faaliyet kapsamı genişletilen Çeltikçi Tarımsal  Kalkınma Kooperatifi, 27 dönümlük arazi üzerinde hizmet veriyor.

Kooperatifin bünyesinde yem ve mısır kurutma tesisi, tarımsal işleme deposu, kanta ve rampa, market ve süt soğutma üniteleri bulunuyor.

Etiketler

mustafakemalpasagzt