ÇOCUKLAR BİZİM ELMASIMIZDIR’

Mustafakemalpaşa’da öğrencilerle buluşan Psikolog ve Yazar Tuncel Altınköprü, başarıya ulaşma yolunda altın öğütler verdi.

Çocuklara, özellikle şiddet içeren kitaplardan uzak durmaları tavsiyesinde bulunan Altınköprü, dostluğu ve arkadaşlığı pekiştiren okumaların, başarıya yönelik atılan adımlar olduğunu vurguladı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Ünlü yazar; “Türkiye’nin büyük zengin kaynakları, madenleri yok ama çocuklarımız ve gençlerimiz var. Çocuklarımız bizim elmasımızdır. Çocuklarımızı yetiştirirken bu farkındalığı aklımızın bir kenarına not edelim” dedi.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Akademik Başarıyı Arttırma Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Projesi’ kapsamında hayata geçirdiği ‘Yazar-Şair Buluşmaları’nın son konuğu, ‘Macera Geçidi’ adlı kitap serisi ile gençlerin ve çocukların en sevdiği yazarlar arasına giren Psikolog ve Yazar Tuncel Altınköprü oldu.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklediği öğrenci-yazar buluşması, Kız AİHL Konferans Salonu’nda yapıldı.

‘Her Kitap Bir Işıktır’ sloganıyla, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen geniş katılımlı programa; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sabri Tekin, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Özmen, okul müdürleri ve öğretmenlerde eşlik etti.

‘ÇOCUKLARA DEĞER KATILMALI’

Psikoloji, eğitim ve çocuk edebiyatı alanlarındaki kitaplarıyla tanınan Tuncel Altınköprü, yazarlık serüvenini anlatarak başladığı konuşmasında; “Çocuklara kitap yazarken onlara değer katılması gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece macera yaşasınlar, eğlensinler olmamalı. Benim çocuk kitaplarında yapmaya çalıştığım şey, çocuklarda kişiliklerini değiştirmektir’’ dedi.

Büyük ilgi gören etkinlikte çocuklardan okudukları kitaplara özen göstermelerini isteyen Altınköprü; “Bir kere şiddet içeren eserler, roman yada masalın asıl kişisi olan kahramanların şiddete yönelik mesajları çocuklarda olumsuzluklara neden olabilir.  Bunun için, dostluğa ve arkadaşlığa önem veren kitaplara yönelmek gerekiyor. Okuduğumuz kitapların kahramanı ‘biz’ olmalıyız. Okul ve aile ortamı da burada öne çıkıyor. Çocuklarımız başarıya ulaşma yolunda yanlış yapmaktan korkmamalı fakat büyük yanlışlardan kaçınmalı, ders almalı ve mücadele etmelidir. Tek yol, doğru karar verebilmektir” ifadelerini kullandı.

‘EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ’

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin çocuklar olduğuna dikkat çeken Tuncel Altınköprü; “Ailelerimiz, öğretmenlerimiz, ülkemizde yaşayan herkes çocuklarımızın başarısı için çalışıyor. Ülkemizin belki büyük yer altı kaynakları, elmas madenleri yok ama zihni parlak çocukları var. Gelecekte bir Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar olacak bu çocuklar, bizim asıl zenginliğimiz, elmasımızdır” şeklinde konuştu. Keyif veren söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayarak yeni kitaplarının müjdesi veren Altınköprü,  eserlerini imzaladı. Kaymakam Ahmet Altıntaş, etkinliğin ardından Tuncel Altınköprü’ye hediye takdiminde bulundu.

 

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt