DEPREMZEDELER MUSTAFAKEMALPAŞA’DA MİSAFİR EDİLİYOR

Fatma Budanur (76), Mahmut Yılmaz (56), Ayşegül Yılmaz (52), Yahya Yılmaz (24), Mehmet Gazi Kaya (43), Emine Kaya (42), Halit Kaya (16), Harun Kaya (12) ve Fatih Kaya (8), depremin ardından birer gün arayla kendi olanakları ve tahsis edilen araçlarla Mustafakemalpaşa’ya ulaştı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6’lık depremde evleri yıkılan ve hasar gören birçok vatandaşa, Mustafakemalpaşa’da yaşayan yakınları kucak açtı. Depremzede ailelerin bir kısmı Yunus Emre, Çırpan ve Atariye mahallelerine yerleştirildi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

‘ŞEHİR YOK OLDU’

Antakya’da felaketi yaşayan 9 kişilik bir aile de Mustafakemalpaşa’da yaşayan damadının girişimiyle Yunus Emre Mahallesi’nde yardımsever bir avukatın evinde konuk ediliyor.

Kızları, damatları ve torunlarıyla birlikte misafir edilen 76 yaşındaki Fatma Budanur, yaşadıkları yıkımı gözleri dolarak anlattı. Sabah namazında yakalandığı depremde enkazın altından, salon duvarından açılan delik yardımıyla kurtarılan Budanur; “Yaşadığım mahalle, o ilçe, hatta koca bir şehir yok oldu” dedi. Yüzyılın felaketinde 9 gün geride kalırken, yaşanan mucize kurtuluşlar hayrete düşürüyor.

Depreme Hatay’daki evinde yakalanan Fatma Budanur’un evinde duvarlar patladı ve bir kısmı yıkıldı. Oluşan yaşam üçgeninde kurtarılmayı bekleyen yaşlı kadın, yan komşusunun salon duvarında açılan delikten kurtarıldı.

DEPREME NAMAZDA YAKALANDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde Emek Mahallesi Ümit Sokak’ta 4 katlı Akar Apartmanı’nda tek başına yaşayan Fatma Budanur (76), 6 Şubat günü sabaha karşı namaz kılmak için yatağından kalktığı sırada, 7,7’lik büyük depreme yakalandı.

Büyük bir korku yaşayan Budanur’un evinin duvarları patladı, bir kısmı ise çöktü. Odada oluşan bir hayat üçgeninde kalan yaşlı depremzede, bir başına mahsur kaldığı binada yardım çığlıkları attı. Aradan geçen 2 saatin ardından Budanur’un imdadına, depremden ailesiyle birlikte sağ kurtulmayı başaran damadı Mehmet Gazi Kaya (43) yetişti.

BİNAYA GİREMEDİ

Mehmet Gazi Kaya, hasar gören evinden ailesiyle birlikte çıktıktan hemen sonra yaklaşık 3 kilometre mesafede bir başına yaşayan kayınvalidesini kurtarmak için zamanla yarıştı. Yolları dolduran bina yıkıntıları yüzünden 3 kilometreyi koşarak geçen Kaya, kayınvalidesinin evine vardığında binanın büyük hasar gördüğünü fark etti. Yıkılma tehlikesine rağmen binaya girmeyen çalışan Kaya, kayınvalidesine ulaşmayı bir türlü başaramadı.

YAN BİNAYI FARK ETTİ

Kayınvalidesini kurtarmak için çabalayan Mehmet Gazi Kaya, bitişikteki binanın durumunun daha iyi olduğunu fark ederek, oradan içeriye girdi. Fatma Budanur’un dairesine bitişik olan duvarı bularak çatlayan salon duvarını ağır eşyalarla kırmaya çalışan Kaya, bir süre sonra duvarda delik açmayı başardı. Gazi Kaya, yerde yatan ve sağlık durumu iyi olan kayınvalidesini açtığı delikten kurtarmayı başardı.

‘MAHALLEMİ TANIYAMADIM’

Yaşadığı korku dolu anları gözyaşlarıyla anlatan Fatma Budanur; “Çok büyük bir felaketti. Namaza kalkıyordum. Deprem olmaya başladı. Büyük bir gürültü koptu. Komşularımın yıkılan binalarının seslerini ve yardım çığlıklarını duydum. Yıkıntıların içinde yaklaşık 2 saat kaldım. Damadım geldi. Sığındığım yaşam alanına ulaşmaya çalıştı ama başaramadı. Sonra yan binaya geçmiş. O evin salon duvarını kırarak bir delik açıp bana ulaştı. Dışarıya çıktığımda yıllarca oturduğum mahallemi tanıyamadım” dedi.

‘BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR’

Yıkıntılar arasından kurtarılan ve güvenli bir alana götürülen Fatma Budanur; “Diyorlar ki devletimiz vatandaşını ihmal etti. Bunu diyenler dirliğimizi, birliğimizi bozmak isteyenlerdir. Bunu diyenler bu büyük felaketi yaşamadıkları için kolay konuşuyorlar. Yaşadığım mahalle, o ilçe hatta koca bir şehir yok oldu. Onunla birlikte 9 şehir daha yerle bir oldu. Allah, devletimizden ve koca yürekli milletimizden razı olsun. Bizlere haklarını helal etsinler” dedi.

‘BİRLİK VE BERABERLİK BİZİ AYAKTA TUTUYOR’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olan ve kayınvalidesi, eşi, oğlu ve diğer akrabalarıyla birlikte aynı evde misafir edilen Mahmut Yılmaz (56) ise felakete rağmen zor günlerde oluşan güçlü birlik ve beraberliğin Türkiye’yi ayakta tuttuğunu dile getirdi.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt