Hedef 300 bin Fidan.

Mustafakemalpaşa’nın yeşil geleceğine, üretimi her yıl artan  ‘defne’ damga vuracak.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ seferberliği kapsamında yüzde 52’si ormanlık alanla kaplı Mustafakemalpaşa’da binlerce fidan toprakla buluştu.

YENİ SİMGE ‘DEFNE’

2019’dan beri kutlanan ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yılki teması ‘Türkiye Yüzyılı’na Nefes’ olarak belirlendi. Tüm ülkede eşzamanlı olarak yapılan fidan dikimi seferberliği, Kaymakamlık himayesinde, Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde kırsal Kadirçeşme Mahallesi’nde yapıldı.

2022 yılı içerisinde 300 bin fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiği Mustafakemalpaşa’da,  üretim sahası her yıl artan, ekonomiye katkının yanı sıra kırsalda önemli bir istihdam kaynağı da sağlayan binlerce defne fidanı, protokol üyeleri ve öğrencilerin el birliği ile dikilerek, can suyu verildi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’, tüm ülkede eşzamanlı olarak, 11 Kasım’da Kadirçeşme Mahallesi’nde yapıldı.

Türkiye Yüzyılı’na Nefes’ temalı ağaçlandırma seferberliğine; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Orman İşletme Müdür Yardımcıları Abdullah Bahçeci ve Engin Çakşır, TEMA Sorumlusu Rasim Balaban, daire amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve doğaseverler katıldı.

BİNLERCE FİDANA CAN SUYU VERİLDİ

Kadirçeşme Mezarlığı karşısında bulunan 1 hektarlık lokasyonda, Mustafakemalpaşa’nın simgesi olma yolunda hızla ilerleyen 1200 adet defne dikimi gerçekleştirildi.

Mustafakemalpaşa’nın habitat zenginliğine katkının sağlandığı etkinliğe katılan öğrencilerde protokolle birlikte fidan dikerek, ‘Türkiye Yüzyılı’na Nefes’ olmanın ayrıcalığını yaşadı.

El birliği ile toprakla buluşturulan binlerce fidana can suyunun verildiği ağaçlandırma seferberliğinde, Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından katılımcılara fidan hediye edildi.

AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Büyük bir kısmı Marmara Bölgesi’nde küçük bir bölümü ise Ege Bölgesi’nde olmak üzere toplam 156.178,40 hektarlık sorumluluk sahasında 79 yıldan beri hizmet veren Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü, 2021 yılında gerçekleştirdiği orman ağaçlandırma ve bakım çalışmalarıyla bölgeye nefes kattı. Yüzde 52’si ormanlık alanla kaplı Mustafakemalpaşa’da 13 adet işletme şefliği ile faaliyetlerini sürdüren Orman İşletme Müdürlüğü,  2021 fidan dikimi sezonunda yıl boyunca 100 bin kızılçam, 5 bin lavanta, bin adet biberiye, bin adet ada çayını doğaya kazandırdı.

DEFNE ÜRETİMİ ARTACAK

Mustafakemalpaşa’da 2.700 hektarlık potansiyel sahası bulunan ve özellikle kırsal Akçapınar, Dorak, Onaç, Kadirçeşme, Taşpınar ve Çördük mahallelerinde yetiştirilen defne içinse Orman İşletme Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda 763 hektarlık alanda rehabilitasyon çalışması yaptı.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, 2022 yılı sonuna kadar defne, kızılçam, biberiye, ekinezya ve fıstık çamını içeren 300 bin fidanın Mustafakemalpaşa’nın birçok bölgesinde toprakla buluşturulacağı bilgisini verdi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt