MEMURA ‘TAVAN’DAN DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesi ile Büyükşehir ve BUSKİ’de görev yapan toplam 2317 memur ve sözleşmeli personelin maaşlarına tavan ücret üzerinden iyileştirme yapıldı.

Toplu sözleşmede belirlenen en yüksek oran olan yüzde 120 üzerinden imzalar atılırken, enflasyon karşısında ezdirilmeyen memur maaşlarına ilave olarak net 2000 TL artış sağlanmış oldu.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ bünyesindeki toplam 2317 memur ve sözleşmeli personelin yüzü, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘çalışanları enflasyona ezdirmeme’ kararlığı ile bir kez daha güldü.

Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Bem-Bir-Sen arasında 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak sosyal denge sözleşmesinde, en yüksek oran olan yüzde 120 üzerinden anlaşma sağlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte en yüksek oran üzerinden anlaşma sağlayan ikinci belediye olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, böylelikle çalışanlarının yüzünü bir kez daha güldürmüş oldu. Anlaşmaya göre, ‘memur maaşına ilave olarak’ önceki dönemde net 1438 TL olarak yansıyan sosyal denge tazminatı ücreti Ocak ayından itibaren 560 TL’lik artışla 2000 TL seviyesine ulaşmış oldu. Büyükşehir ve BUSKİ’li memurları enflasyona ezdirmeyen sözleşme; Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile personelin katıldığı törenle imzalandı.

‘BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, imza töreninde yaptığı konuşmada Büyükşehir olarak 17 ilçe, 1058 mahallenin her köşesine hizmet götürmek gibi bir sorumluluklarının bulunduğunu hatırlattı. Büyükşehir’de mali anlamda dengelerin her geçen gün daha sağlam zemine oturduğunu ifade eden Başkan Aktaş; “İnşallah gelecek daha güzel olacak. Biz gerçekten büyük bir aileyiz. Her gittiğim ilçede, her gittiğim kırsal mahallede Büyükşehir’in bir çalışmasını görüyor ve bununla gurur duyuyorum. Sizler de kendinizle gurur duyabilirsiniz. Hep birlikte önemli hizmetlere imza atıyoruz” dedi.

‘HELAL OLSUN’

Ulaşımdan spora, park bahçelerden sosyal desteklere kadar her alanda gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Başkan Aktaş; “Tabii bu noktada emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sözleşmede tanımlanmış en yüksek oran olan yüzde 120 ile tavandan anlaşma sağladık. Bu anlamda, Bursa ve Kocaeli belediyeleri şu ana kadar bu iradeyi ortaya koydu. Sözleşme, 2022 ve 2023 yıllarını kapsıyor. Büyükşehir ve BUSKİ’de 2317 memur ve sözleşmeli personel bu anlaşmadan faydalanacak. Eskiden 1438 TL’ydi şimdi 2000 TL civarında olacak. Kuruma yıllık maliyeti 17-18 milyon TL civarında. Annenizin ak sütü gibi helal olsun” diye konuştu.

‘BURSA SANCAKTARLIK YAPIYOR’

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu da bugüne kadar il ve ilçe belediyeleri ile özel idarelerde Türkiye’deki en iyi sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek, Bursa’nın bu konuda sancaktarlık yaptığını söyledi. Sözleşme ile adeta bayram yaşandığını belirten Uslu; “Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Aktaş, üzerine düşeni yaparak yanında çalışan memuru üzmemiştir. Bize bu bayramı yaşattıkları için sayın başkanımıza ve ekibine, tüm çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de imzalanan sözleşmenin tüm çalışanlar için hayırlı olmasını diledi.  

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Erkan Ataman ise, sözleşme ile sağlanan iyileştirmeler nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür ederek; “Bu imzanın kıymetini çok iyi biliyoruz. Çalışanlar olarak performansımızı daha da artırarak, sizi en iyi şekilde temsil edeceğimize ve Bursa’mıza gece gündüz demeden en güzel hizmeti vereceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, memura tavan üzerinden destek sağlayan sözleşme için imzalar atıldı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt