MÜFTÜ BÜYÜKGÜL’DEN RAMAZAN MESAJI

Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı.

Bu yıl ‘hatimle teravih’ namazının Vıraca ve Atatürk camilerinde kılınacağını söyleyen Büyükgül; “Ramazan, evlerini ve gönüllerini kardeşlerine açan, iş yerlerini birer hayır çarşısına dönüştüren aziz milletimizin birlik ve beraberlik günleridir” dedi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın huzurunu yaşamaktayız. 22 Mart 2023 Çarşamba günü ilk teravih namazını kılacak, 23 Mart 2023 Perşembe gecesi ilk sahura kalkacağız. Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımakta ve belirlenen tema, etraflı bir şekilde ele alınmaktadır. Bu bağlamda ülkemizde yaşanan depremler ve akabinde oluşan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak amacıyla 2023 yılı Ramazan teması ‘Ramazan ve Dayanışma’ olarak belirlenmiştir.  Yüce dinimiz İslam, müminlerin dayanışma içinde olmalarını ister. Başta zekât olmak üzere mali ibadetlerin en önemli hikmetlerinden birisi de budur. Dayanışma; bir topluluğu oluşturan fertlerin yardımlaşmaları, birbirlerine destek olmalarıdır. Ramazan ayı geleneğimizde; dayanışma, yardımlaşma, infak, kardeşlik, ülfet, cömertlik, ihsan gibi kavramları içine alan ve vakıf kültürünün de oluşmasında öncül rol oynayan çok önemli bir değerdir. ‘Müminler ancak kardeştirler’ (Hucurat 49/10), ‘Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın’ (Al-i İmran, 3/103) gibi ayetler toplu olarak bizleri bir ve beraber olmaya çağırır. Kaldı ki sosyal hayatın birlik ve beraberlik, huzur ve güven üzerine olması esastır. Nitekim Cenab-ı Hak’ta ‘İyilik ve takva hususunda yardımlaşın, günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın’ (Maide, 5/2) buyurarak bu gerçeğe işaret eder. Peygamberimiz -sallallahu aleyhi ve sellemde- müminleri  tuğlaları birbirini tutan bir binaya benzetmiş ve akabinde parmaklarını kenetleyerek dayanışmanın nasıl olması gerektiğini tarif etmiştir. (Buhari, Edep, 36) Efendimizin(sav) ‘Bir kimse kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da ona yardımını sürdürür’ (Müsned, II, 274) buyurması, dayanışma ve yardımlaşmanın müminin en önemli özelliklerinden olduğunu ortaya koymaktadır.”

DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM’

Ramazan ayının dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayan Müftü Büyükgül; “ Kardeşliğimizi pekiştirme, umutlarımızı yeniden yeşertme mevsimidir. Evlerini ve gönüllerini kardeşlerine açan, iş yerlerini birer hayır çarşısına dönüştüren aziz milletimizin birlik ve beraberlik günleridir. Ramazan ayı aynı zamanda dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızdan kolaylık çıkaracağımız bir aydır. Bütün bu düşüncelerden hareketle 2023 yılı Ramazan ayında ‘Ramazan ve Dayanışma’ konusunun ele alınışı, bireysel ve toplumsal hayatımızın huzuruna katkı sağlayacaktır. Birlik ve beraberliğimizi ferdi ve toplumsal dayanışmamızı güçlendirici çalışmaların yaygınlaşmasına zemin hazırlayacaktır. Bu itibarla 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen deprem ve sel afetlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Mevla’dan rahmet niyaz eder, yaralılara acil şifalar, kederli yakınlarına baş sağlığı dileriz. İlk andan bu yana tüm imkânlarımızı seferber ederek depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre bedeli 70 TL olarak belirlenmiştir. Zekât, fidye, fitre -sadaka ve bağışlarımızı, yakınlarımıza verebileceğimiz gibi depremzede kardeşlerimizi de bu yardımlarda unutmamamız gerektiğini, hatırlatmak isteriz. Mustafakemalpaşa’da vereceğimiz iftarlarımızı Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile depremzede kardeşlerimizle paylaşma imkânımızın olduğunu da hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

İKİ CAMİDE HATİMLE TERAVİH

Mustafakemalpaşa’da, Ramazan faaliyetleri kapsamında  camilerden okunacak mukabelelerle birlikte, Vıraca ve Atatürk camilerinde ‘Hatimle Teravih’ namazı kılınacağını hatırlatan Ahmet Büyükgül; “Ayrıca Ramazanın son 10 günü, itikafa girmek isteyen vatandaşlarımız için gerekli resmi işlemler yapılarak, Atatürk Mahallesi’ndeki Hicret Mescidi’nde imkanlar çerçevesinde yardımcı olunacaktır. 2023 yılı Ramazan ayının ülkemiz ve milletimizin huzur ve birliğine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder. Hayırlı ramazanlar dileriz” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt