MUHTARDAN ÖRNEK HİZMET

Mustafakemalpaşa Şevketiye Mahalle Muhtarı Murat Kurtulan, bahar aylarının gelmesiyle birlikte yol ve kaldırım kenarlarında artan yabani otların temizlenmesi için hareket geçti.

Traktöre binerek sokakları bizzat ilaçlayan genç muhtar, mahalle sakinlerinin gönlünü kazandı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’da geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan muhtarlık ara seçimlerinde merkez Şevketiye Mahalle görevine seçilen Murat Kurtulan, TÜİK 2022 verilerine göre nüfusu 1.226 olan mahallede kısa sürede öncü hizmetlere imza atarak mahalle sakinlerinin takdirini kazandı.

Muhtarlık hizmet binasının taşınması, sokaklara güvenlik kameraları kurulumu, harabe evlerin yıkımı, set boyundaki sokakların aydınlatılması ve mahalle sakinlerine yönelik sosyal faaliyetlerle adından söz ettiren Murat Kurtulan, son olarak havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte mahalle sokaklarında görüntü kirliliği oluşturan ve haşerelerin çoğalmasına neden olan yabani otların ilaçlanması için elini taşın altına koydu.

TÜM SOKAKLARI TRAKTÖRÜYLE İLAÇLADI

Traktörüne binerek mahalledeki 25 sokağın ilaçlamasını yapan Kurtulan, aracın giremediği alanlara ise sırt pompasıyla ilaç attı.  Muhtarı traktör tepesinde gören mahalle sakinleri, o anları cep telefonlarıyla kaydetti. İlaçlamanın periyodik aralıklarla süreceğini söyleyen Murat Kurtulan; “Her hizmeti yerel yönetimden beklemek yerine kamu hizmeti yapan biz muhtarlarında belediyeye yardımcı olmaları gerekiyor. Kurumlarımız sağ olsun ilaçlıyorlar, ancak problem devam edince ben de destek olmak amaçlı haftada bir gün traktörle ilaçlama yaptım. Her şey mahalle sakinlerimin huzuru ve refahı için” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt