Mustafakemalpaşa (PAHADER)’den vicdanları ısıtacak kampanya

Mustafakemalpaşa (PAHADER ) (Paşa Hayvanlarını Koruma Derneği )Başkanı Muhteber Din ve yönetimi gelen kış ayı ile birlikte sahipsiz hayvanlara “Bir el de sen uzat, vicdanını ısıt” kampanyası başlattı. Mustafakemalpaşa’da kurulan ve etkin bir şekilde sahada faaliyetlerini yürüten Mustafakemalpaşa .PAHADER (Paşa Hayvanlarını Koruma Derneği) başlattığı “Bir el de sen uzat, vicdanını ısıt” kampanyasıyla herkese çağrı yaptı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Konuya özel açıklamalar yapan Başkan Muhteber Din “Çöpe atılan her ekmek ve yemek, bir hayvanın rızkıdır. Sessiz dostlarımızla paylaşmak yerine çöpe attığınız yemek artığı ve ekmekleriniz bir hayvana hayat verir. Soğuk kış aylarında 6 saat aç kalan bir kedi ve 17 saat aç kalan bir köpek hayata veda eder. Biz bu kapsamda ailemizden başlayarak akraba ve komşularımızı bilinçlendiriyor ve herkesi ziyan olacak ekmek ve yemek atıklarını sokak hayvanlarına vermeye yönlendiriyoruz” dedi. Açıklamasıyla hayvanların beslenmesine yönelik çağrı yapan Başkan Din, aynı zamanda bu yıl itibariyle süresi sona erecek çip taktırma konusunda da hatırlatma yaptı.

Çip yaptırmayı unutmayalım

Sokaklara terk edilen evcil hayvanların sayısı gün geçtikçe artması üzerine başlatılan çip zorunluluğunda 2023 yılı itibariyle yeni dönem başlayacak. Bu konuya değinen eve 31.12.2022 tarihine kadar çip takılmasının gerekliliğini vurgulayan Muhteber Din “Çalışmalarımızı, derneğimiz ve belediyemizin barınak çalışanları ile uyum içinde yürüyoruz. Belediyemizin veteriner hekimleri sokak canlarının kısırlaştırması, uyuz ve özellikle kuduz hastalığına yönelik hummalı bir çalışma içerisinde. Büyükşehir Belediyesi de mama konusunda bizleri yalnız bırakmıyor. Besleme alanımızda kulübelerimiz de mevcut. Siz değerli hayvan sever halkımızın da koyduğu bir kap su ve mama ile hayvanlar daha rahat bir kış geçirecektir. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Evcil hayvanlarına 31 Aralık 2022 tarihine kadar çip taktırmayan vatandaşlara idari para cezası kesilecek.

Etiketler

mustafakemalpasagzt