Mustafakemalpaşa’da Kur’an-ı Kerim’i Yakma Eylemine Tepki

Mustafakemalpaşa’da İsveç’te yaşanan Kur’an-ı Kerim’i yapma eylemine karşı basın açıklaması yapılarak tepki gösterildi. İHH öncülüğünde STK’ların da katılımıyla yapılan basın açıklamasında olay “nefret eylemi” olarak tanımlandı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Stockholm Büyükelçiliğimiz önünde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in alçakça yakılması üzerine Mustafakemalpaşa’da tek ses oldu.

Balıkesir Milletvekili. Yavuz Subasi,AKParti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve yönetimi STKlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İslam düşmanlarını lanetlemek için İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklaması yapıldı

Kur’an-ı Kerim, tüm insanlar için kıyamete kadar hükmü asla değişmeyecek, ilel-ebed varlığı devam edecek, bütün zaman ve mekanlarda bir kurtuluş, hidayet rehberi, hayatın tüm alanlarına hitap eden kutsal, ilahi bir rehberdir.

Allah’a imanın temel şartlarından biri de Kuran-ı Kerim’e iman etmektir. İman etmek itaat etmeyi gerekli kılar, itaat etmek ise Kur’an-ı Kerim’e bağlılığı ve onda yazılı olan hükümlere teslim olmayı gerektirir. Bundan dolayı Kur’an-ı Kerim Müslümanlar için kutsal bir kitap, imani bir konu ve bir varlık meselesidir.

Mustafakemalpaşa’da Tek Ses Oldu.

İsveç’in Stockholm kentinde ve Hollanda’nın Lahey kentinde bir kafir, bir faşist, Kur’an-ı Kerim’i hedef alan alçakça bir saldırı gerçekleştirdi. İsveç ve Hollanda devlet yetkililerinin izniyle gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemi en başta Allah’a, İslam Dini’ne ve tüm Müslümanlara ve hatta bütün insanlığa yönelik alçakça bir nefret eylemidir.

Avrupa’da, özellikle son yıllarda planlanmış bir şekilde Müslümanların dinine, kutsallarına ve değerlerine karşı düşmanlık ve nefret eylemleri her geçen gün yaygınlaşıyor. Farklı ülkelerde bir sapkın, kafir, faşist çıkıyor Kur’an-ı Kerim’deki bazı ayetlerin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor, başka bir kafir, sapkın, faşist çıkıyor Kur’an-ı Kerim’i yakıyor, başka bir sapkın, faşist çıkıyor İslam Dini’ni ve Müslümanları terör kaynağı olarak gösteriyor. Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara karşı devletlerin desteğiyle yaygınlaşan bu düşmanlık ve nefret eylemleri tüm insanlığın huzur ve barışını yok etmektedir.

Mustafakemalpaşa’da  Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemine tepki

İslam Dini’ni ve Müslümanları hedef alan, değerlerimize hakaret eden, Müslümanların yaşamını tehdit eden bu provakatif, alçakça eylemlere, ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz ve en güçlü şekilde lanetliyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur. Avrupa kendi tarihinin karanlık dönemlerine dönüyor. Avrupa’da Haçlı zihniyeti yeniden ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Bu faşizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hoşgörü diye savunamaz. Avrupa bu karanlık gidişe dur demek zorunda. Böyle bir eylemin tesadüfi olmadığının farkındayız. Bu eylemler Türkiye’nin küresel bir güç oluşuna karşı planlanmış provakatif planlı bir eylemdir. Bu eylemler dinen ve ahlaken çöken, bütün değerlerini yitirmiş Avrupa’nın dünyada İslam inancının yüceliğine karşı yapılan bilinçli bir saldırıdır. Avrupa Kur’an-ı Kerim’i yakarak Müslümanlığa veya Müslümanlara zarar verebileceğini mi zannediyor? Bu eylemler, tüm insanlığın huzurunu ve dünya barışını tehdit etmektedir

Bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, unutulmamalıdır ki, Allah’a yemin olsun ki, bu alçakça eylemler, bu nefret suçu kışkırtmalar, Allah’ın nurunu asla söndüremeyecektir. İslam Dini ve Kur’an-ı Kerim her geçen gün insanlığa ümit, huzur ve barışı sağlayacak yüce bir rehber olarak dünyanın dört bir köşesine ulaşacaktır. İslam Dini ve Kur’an-ı Kerim, kıyamete kadar ilel-ebed var olacaktır. Bu alçakça eylemleri gerçekleştirenler ve destek verenler bu dünyada ve Ahiret’te rezil ve zelil olacaktır.

Ümmet olarak Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan ve yapılabilecek olan tüm saygısızlık ve saldırganlığa; dünyanın her yerinde ve her platformada, her daim tepkimizi gösterecek ve menfur eylemlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları, İslam düşmanlığını yaygınlaştıran bu alçakça eylemlere ve Müslümanlara karşı işlenen bu suçlara karşı durmaya,  dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt