Mustafakemalpaşa,da Muhtarlar Günü Kutlandı.

İlçede Muhtarlar günü Kutlandı.Programa Mustafakemalpaşa Belediye başkanı Mehmet Kanar.Belediye başkan yardımcıları,siyasi parti ilçe Başkanları katıldı  Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı  Ali Kemal Aydın Atatürk heykeline Çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada .Sayın Belediye Başkanım, Sayın Belediye Başkan Yardımcılarım,  Çok  Değerli  Muhtarlarım,  Siyasi Parti Başkanlarım Basın Mensubu Arkadaşlarım, 

  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın bizlere armağan ettiği ve bu yıl Muhtarlar Günümüzün 6.yılını kutlamaktayız. Bu mutlu günümüze hepiniz hoş geldiniz.   

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

    Siz saygıdeğer muhtarlarımız devletin ilk kademesi olarak görev yapmaktasınız. Bu açıdan, devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde size, vatandaş devlete ulaşmak istediğinde yine size müracaatta bulunuyor. Dolayısıyla vatandaşımız sizleri en yakınındaki devlet temsilcisi pozisyonunda ve kendi içinden bir insan olarak görüyor.

Muhtar mahallesinin sorunlarıyla ilgilenen, çözüm için çare üreten, mahallesinin hakkını, hukukunu, düzenini koruyan devlet memurudur. Muhtar deyince kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı bir liman, kimi zaman köyünde kazma kürek elinde bir inşaat işçisidir. Düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde biz muhtarlar oluruz.

  Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Muhtarlık, fedakârlık gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olur.  Bu duygu ve düşüncelerle; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, mahalleleri adına yapacakları bütün çalışmalarda başarılar diliyorum dedi program sonunda  belediye Başkanı Mehmet Kanar,Ak Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu Ali Kemal Aydın,nı makamında ziyaret ederek muhtarların sorunlarını dileyerek en kısa zamanda sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi.  

Etiketler

mustafakemalpasagzt