MUSTAFAKEMALPAŞALI MÜEZZİN HAYRAN BIRAKTI

Mustafakemalpaşa Fatih Cami Müezzin Kayyımı Sedat Ay, Diyanet TV’de ekranlara gelen ‘Vesîletü’n Necat Mevlid-i Şerif’i Güzel Okuma Yarışması’nda haftanın üçüncüsü oldu.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Ay, okuduğu mevlid-i şerif ile hem jüri hem de seyircilerin beğenisi kazandı.

Diyanet TV’de ekranlara gelen ‘Vesîletü’n Necât Mevlid-i Şerif’i Güzel Okuma Yarışması’ 15’inci bölümü geride bıraktı.

Fatih Cami Müezzin Kayyımı Sedat Ay’ında yarıştığı programın 4 Şubat akşamı yayınlanan son bölümü Mustafakemalpaşa’da ilgiyle takip edildi.

Mevlid-i Şerif’i Güzel Okuma Yarışması’ndaki daimi jüride Hafız Bestekar ve Mevlidhan Amir Ateş, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk Din Musikisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca, Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu bulunurken jüriye bu hafta Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Zinnur Kanık eşlik etti.

453 PUAN ALDI, 3’ÜNCÜ OLDU

5 yarışmacının, Bursa’da yazılan Süleyman Çelebi’nin ‘Vesîletü’n Necat’ eserinden bölümler okuduğu yarışmada son olarak sahne alan Fatih Cami Müezzin Kayyımı Sedat Ay, ‘Miraç-2 ve Münacaat Bahri’ni seslendirdi.

Ay, jürinin değerlendirmesi ve seyircilerin oylaması sonucu 453 puan alarak, 15’inci haftanın üçüncüsü oldu.

HAFIZLIK HAYALİMDİ’

Hafız olamaya çocukluktan kalma bir sevdası olduğunu belirten Sedat Ay; “Bu yarışmaya çağrılmakla, katılmakla onur duydum. Çocukken hafız hayranıydım, Kur’an kursunda okumuş arkadaşlarımızın çoğu hafızdı. Allah bana bir hafız eş ve iki hafız evlat nasip etti. Dünyaya bir daha gelsem hiç tereddüt etmeden yine müezzin olmak isterim. Başta eşim ve çocuklarım olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Haftanın birincisi ise 479 puanla Mustafa Kemaloğlu seçildi.

‘Mevlid-i Şerif’i Güzel Okuma Yarışması’nın çeyrek final ve yarı finallerinin her bölümünde beş yarışmacı yarışıyor. 18 bölümün ardından 6 finalistin belirleneceği yarışmada birinciye sürpriz ödül verilecek. ‘Vesîletü’n Necât Mevlid-i Şerif’i Güzel Okuma Yarışması’ her Cumartesi saat 21.30’da Diyanet TV’de ekranlara geliyor.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt