Mustafakemalpaşalılar Derneği Uyuşturucu ile Mücadeleyi Başlattı

Mustafakemalpaşa’da özellikle kırsal bölgelerde uyuşturucu kullanımının artması ve olumsuz olayların yaşanmasının ardından Mustafakemalpaşalılar Derneği bir araya gelerek özel bir çalışma planı hazırlandı. Uyuşturucunun önlenmesi adına okullardan köylerdeki güvenlik önlemlerinin alınmasına kadar toplantıda kapsamlı bir planlamaya gidildi.

42 derneğin çatı derneği olarak aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Mustafakemalpaşalılar Derneği, tüm akşam önemli bir gündem ile bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta Kırsal Eskikızılelma Mahallesi’nde yaşanan olayda, uyuşturucu etkisinde olan Y.D (22) kavgayı ayırmak için gelen Muhtar Azası Osman Kılınç’ı öldürmüş, annesi ve kız kardeşini de yaralamıştı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bu olay sonrasında düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu toplantıda, Mustafakemalpaşa’daki yaygın hale gelen uyuşturucu kullanımı gündeme alındı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamalarda şehirlerdeki baskı sonucunda uyuşturucu baronlarının köylere ve kırsal bölgelere yoğunlaştığı, bunun için uyuşturucu ile mücadelenin şart olduğu vurgulandı. Kırsal bölgelerdeki güvenlik zafiyetlerinin de ele alındığı toplantıda, alınabilecek önlemler üzerinde durularak çalışma planı hazırlandı.

Toplantı sonrasında konuyla ilgili BGazete mikrofonlarına açıklama yapan Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Mustafa Gümüş yaşanan olumsuz olaya vurgu yaptı. Herkesin elinden gelen mücadeleyi vermesi gerektiğini vurgulayan Gümüş, “Bu akşam, geçtiğimiz hafta Eskikızılelma Mahallesi’nde bağımlı bir kardeşimizin, yaptığı elim hata sonucunda bir kardeşimiz vefat etti. Kız kardeşi ve annesi de tedavi altında. Ölen kardeşimize rahmet, yaralanan ailesine de acil şifalar diliyorum. Bu acı bir konu. Esas olan bütün derneklerimizle toplandık. Bunun nasıl önlenebileceği konusunda istişarelerde bulunduk.

Bu konunun ana teması bence sevgisizlik. Bu çocuklara sahip çıkmamız lazım. Bunları bir şekilde arkadaş ve çevre vasıtasıyla illete bulaşmış kardeşlerimizi çok daha fazla sahiplenmemiz lazım. Bir şekilde onları tedavi etme noktasında ikna etmeliyiz. Yoksa çocuklar gizliyor, söylemiyor. Satandan ayrılmak istemediğinden dolayı satan kişiyi söylemiyor. Bize güvenleri arttıkları zaman bizden yardım isteyecekler. O zaman bu işi kimin yaptığını da söyleyecekler. Biz de onların tedavi olma noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Güvenlik zafiyeti var”

Köylerdeki güvenlik zafiyetine de değinen Başkan Gümüş, bu konuda tüm yetkili merciler ile görüşeceklerini belirterek “Köylerimizde şu anda güvenlik zafiyeti var. Önümüzdeki günlerde kaymakamımıza, emniyet güçlerimize ziyaret yaparak bu durumu konuşacağız. Biz sizler aracılığı ile seslenmek istiyorum. Ne olur bu kötü illetten kurtulun. Kurtulmak için bizim yapmamız gereken ne varsa elimizden geleni Mustafakemalpaşalılar Derneği yönetimi olarak yapacağımızı iletiyorum.” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt