NAKEM, BALKANLARDAN GELEN GENÇLERE KOL KANAT GERECEK

Namık Kemal Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (NAKEM), Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okuyan Balkanlardan gelen öğrencilerle buluştu. Buluşmaya AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen de katıldı.

NAKEM Başkanı Celal Yalçın, Balkanlardan üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen öğrencilerle birlik ve beraberliği sağlamak ve onlara destek vermek amacıyla başlattıkları buluşma toplantılarına devam edeceklerini söyledi.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Namık Kemal Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (NAKEM), yeni bir etkinlikte üniversite öğrencileriyle buluştu.

NAKEM Yönetim Kurulu Başkanı Celal Yalçın, Balkanlardan Bursa Uludağ Üniversitesi’ne eğitim için gelen öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldiklerini belirterek, ilkini gerçekleştirdikleri bu buluşmalara önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini söyledi. Yalçın,”Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya ve Karadağ gibi Balkanlardan Bursa’ya üniversite eğitimi için gelen 118 öğrencimizle buluştuk. Bu organizasyonlarla hem öğrencilerimizi yakından tanımak hem de onların sıkıntılarını dinleyerek, sorunlarına çözüm bulmak istiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, onlara burada yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlara kol kanat germek amacındayız” dedi.

Toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen de, “Biz de Balkan Rumeli göçmeni bir aileyiz. Balkan ve Rumeli coğrafyasından gelen öğrencilerimizin yanında durmamız lazım. Gençlerin yanındayız. Her daim birlik ve beraberliğimizi sağlamamız ve buna sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.  Toplantıya Bursa Milletvekili Refik Özen’in yanı sıra Kosova Koordinatörü Recep Gündüz, Kosova Üsküp Derneği Başkan Yardımcısı Recep Şen, Kumanova Derneği Başkanı Burhanettin İleri ve Rumelili sanatçı Semih Ersoy da katıldı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt