OSB’DEKİ YATIRIMCILAR GENEL KURULDA BULUŞTU

Kuruluşunun 33. yılında 44 faal firma firmada 2.500 kişiye istihdam sağlayan MKP OSB’de yer altı elektrik dağıtım şebekesi yatırımı da başlıyor.

Türkiye’nin üreten bir ülke olmasını sağlayan yapılardan biri olan Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (MKP OSB), 14. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

2022 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü mali genel kurulda açıklamalarda bulunan MKP OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın; “Yatırım ikliminin iyileşmesi ile bölgemizde faal firma sayımızın artması ve doluluk oranının yükselmesi en büyük dileğimiz” diye konuştu.

Enerjide daha iyi noktalara gelmeyi hedefleyen MKP OSB’nin 2023 yılı bütçesi 596 milyon 748 bin TL oldu.

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKP OSB) 14.Olağan Genel Kurul Toplantısı 3 Mayıs Çarşamba günü yapıldı.

Gündemdeki 17 maddenin görüşüldüğü toplantıya; Kaymakam Ahmet Altıntaş, MKPOSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, MKPOSB Müdürü Alaatin Üçok, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Uludağ Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ve OSB yönetimi ve yatırımcılar katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan mali genel kurulda Divan Başkanlığını Cevdet Çağal, üyeliği Mehmet Caner Dink yaptı. Seçimsiz genel kurulda 2022 yılı faaliyetleri görüşüldü ve 2023 yılı çalışma programı ile bütçesi kabul edildi. OSB’nin 2023 yılı gider ve yatırım bütçesi toplamı 596 milyon 748 bin TL oldu.

ENERJİDE DAHA İYİ NOKTAYA GELİNECEK

1990 yılında 60 hektar alanda kurulan MKP OSB’de günümüzde 307 hektar alanda 44 firma faaliyet gösteriyor ve 2.500 kişiye istihdam sağlanıyor.

Genel kuruldan toplamda sekiz etap halinde yapılması planlanan, birinci ve ikinci etabı tamamlanan elektrik dağıtım sisteminin etaplar halinde yer altına alınması kararı çıktı. Böylece kayıp-kaçak oranları düşecek, elektrik enerjisi arıza sayıları azalacak, firmalara daha temiz ve istikrarlı enerji temin edilecek.  Aynı zamanda OSB’nin bulunduğu lokasyonda göçmen kuşlarının geçiş alanı olması nedeniyle havai hattın yeraltına alınmasıyla kuş ölümleri ve ortaya çıkardığı arızalar ortadan kalktı. Bu konuda bölgede 2023 yılı içinde 8 milyon TL’lik yatırım öngörülüyor.

MKP OSB Genel Kurulunda ayrıca 2023 yılı içinde OSB’nin genişlemesi, yeni yatırımcıların işletmelerini devreye alması ve gelecek dönemdeki yatırımlarda göz önünde bulundurularak bölgeye elektrik temini için gerekli kamulaştırmaları yapma, yol ulaşım yatırımlarını devam ettirme, atık su arıtma tesisinde kapasite artışı nedeniyle yeni yatırım yapma gibi kararlar oybirliği ile alındı.

KALIN: ‘FAAL FİRMA SAYIMIZIN ARTMASINI İSTİYORUZ’

MKP OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, elektrik, doğalgaz, su, atık su arıtma tesisi, ulaşım gibi alt yapı yatırımlarında daha çağdaş ve kaliteli hizmet sunmak için çaba gösterdiklerini belirterek; “Elektrik enerjisinde havai hatları yer altına alma projemiz de bu kapsamda firmalarımıza fayda sağlayacaktır. Biz sanayi için uygun bir alt yapı oluştururken, genel ekonomik tablo ile doğru orantılı olan yatırım ikliminin de iyileşmesi ile bölgemizde faal firma sayımızın artması ve doluluk oranının yükselmesi en büyük dileğimiz” şeklinde konuştu.

OSB’NİN DESTEĞİ BÜYÜK’

Mustafakemalpaşa Kaymamamı Ahmet Altıntaş ise konuşmasında MKPOSB’nin Mustafakemalpaşa için çok faydalı çalışmalar yaptığını belirterek sanayicilere teşekkür etti.

Kaymakam Altıntaş; “Eğitim ve sosyal alanlarda bize büyük destek oluyorlar. Depremzede olarak gelenler için iş bulma konusunda çok hızlı bir şekilde yol alındı. Eğitim ile ilgili her alanda bir müracaatımız olduğu zaman destek oluyorlar. MKPOSB’ye çalışmalarında başarılar diliyor, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt