OSMANLI’NIN İLK ANITSAL ESERİ ÇOCUKLAR İÇİN KALEME ALINDI

Mustafakemalpaşa’da çocuklar ve eğitim bilimlerine üzerine yazdığı kitaplarla Bursa’nın yayın ve kültür dünyasına değer katan Araştırmacı-Eğitimci Yazar Dr. Yıldıray Aydın’ın iki eseri daha raflardaki yerini aldı.

Osmanlı’nın ilk mescidi olan Bilecik’in Söğüt ilçesindeki ‘Kuyulu Mescid’in hikâyesini ‘Göğü Delen Kuyu’ adlı kitabıyla çocuklar için kaleme alan Aydın, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ı ziyaret ederek çocukların beğenerek okuyacağı eserlerini hediye etti.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Adıyaman’da birleştirilmiş sınıflı bir köy okulunda başladığı öğretmenlik mesleğini Mustafakemalpaşa’da sürdüren Eğitimci Yazar Dr. Yıldıray Aydın’ın, ‘Göğü Delen Kuyu’ (onikinci kitabı) ve ‘Bal Arkadaşım’ (on üçüncü kitabı) adlı kitapları Çınaraltı Yayınları’ndan okuyucularıyla buluştu.

Aydın, Hanife Tunalı Altınel’in çizgileriyle renklenen eserlerini, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş’a takdim etti. Çocukların beğenerek okuyacağı kitapların yazarı Yıldıray Aydın’ın çocuk edebiyatı bağlamında üretken bir öğretmen olduğunu kaydeden Kaymakam Altıntaş, genç yazarla öğrenmeyi, çocuk kitaplarını, kitap okumanın çocuklar için faydaları ve çocuklara önerilerini konuştu.

Yeni nesillere somut olan ve olmayan kültürel mirasın aktarılmasında çocuk edebiyatının önemli bir rol oynadığını belirten Kaymakam Ahmet Altıntaş; “Ertuğrul Gazi’nin Bilecik-Söğüt bölgesine ilk gelişini, Türkiye’de ilk ve tek olan Kuyulu Mescid’i inşasını, bu mescidin yapımı sürecinde ve sonrasında yaşanılan olayların kaleme alındığı ‘Göğü Delen Kuyu’ adlı eser belki de alanda bir ilktir.  Bilindiği gibi Ertuğrul Gazi tarafından 13. yüzyılda yaptırılan 40 kişilik Kuyulu Mescit, Osmanlı’nın ilk eseri olarak kabul edilir. Bu anıtsal eserin ilgi çekici hikâyesi ve çizgilerle çocuklara aktarıldığı bu kitabın, sözlü bir tarihin genç kuşaklarla bağ kurmasına olanak sağlayacağına inanıyorum. Ertuğrul Gazi’nin adalet, bilimsellik, akılcılık, dürüstlük ve cesaret gibi değerleri çocuklara ilham olacaktır” dedi.

Kaymakam Altıntaş, 3-7 yaş arası çocuklar için yazılan ‘Bal Arkadaşım’ ve 9 yaş üzeri çocuklar için kaleme alınan ‘Göğü Delen Kuyu’ adlı yapıtların okuyucusunun bol olması dileğinde bulundu. Araştırmacı-Eğitimci Yazar Dr. Yıldıray Aydın da Kaymakam Ahmet Altıntaş’a ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler

mustafakemalpasagzt