ŞAP KISITLAMASI KALKIYOR

Mustafakemalpaşa’da SAT-2 serotipi hastalığı nedeniyle durdurulan hayvan hareketleri kısıtlaması bugün kalkıyor. Önlem amaçlı kapatılan hayvan pazarı da 28 Nisan’dan sonra açılacak.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bursa ve ilçelerinde SAT-2 serotipi hastalığı nedeniyle durdurulan hayvan hareketleri kısıtlaması 28 Nisan’da (bugün) kaldırılacak. Bakanlık’tan yapılan açıklamada; “Şap hastalığına duyarlı türden hayvanların hareketlerine (il içi ve il dışı) ilkbahar şap aşılama kampanyası sürecinde getirilen kısıtlamalar belirlenen kurallar çerçevesinde 28 Nisan 2023 tarihi itibariyle kaldırılmıştır.

Şap hastalığı nedeniyle karantinası devam eden yerler dışında iller arası büyükbaş hayvan sevklerinde, sevk edilecek büyükbaş hayvanların SAT-2 serotipini içeren aşı ile aşılanmış ve aşılama tarihinden 21 gün geçmiş olması, iller arası küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı şartı aranmaması, il içi büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı şartı aranmaması, iki aylık yaştan küçük sığır cinsi hayvanların sevklerinde şap aşısı şartı aranmaması SAT-2 serotipi içeren aşı ile aşılanmamış olan hayvanların aşılanmasına aksatılmadan devam edilecektir” denildi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt