Siyer- i Nebi Sınavı İlçemizde yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Siyer- i Nebi Sınavı Mustafakemalpaşa’da yapıldı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından geleneksel olarak Türkiye genelindeki lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Siyer-i Nebi sınavı 17 Aralık Cumartesi saat 11.00’de Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesinde büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması’nda “Ahmet Cevdet Paşa’nın – Hz. Muhammed (sas)”  isimli kitabından hazırlanan çoktan seçmeli sorular soruldu.

Sınavla ilgili konuşan Anadolu Gençlik Derneği Mustafakemalpaşa ilçe Başkanı Ümit Aydın, “Anadolu Gençlik Derneği olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen yarışma vesilesiyle Okullarda sınıf ve koridorlarda Peygamber  Efendimiz (s.a.v)’in hayatının gündeme taşınması, Yarışma kitabına ulaşan öğrencilerimizin zihnen peygamber efendimizle bir süreliğine de olsa buluşmuş olması bizler için önemli bir kazanımdır. Sınava katılan öğrencilerin ailelerini de düşünürsek bu sınav, milyonlarca insanımızın Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatına odaklanmasına vesile oldu. Hem ilce bazında hem de Türkiye genelinde dereceye girenlere çeşitli ödüller vereceğiz. Bu sınavın en büyük hediyesi ise, öğrencilerin Efendimizin örnek hayatını ve ahlâkını öğrenmeleridir.” ifadelerini kullandı.

AGD Mustafakemalpaşa ilçe Başkanı Ümit AYDIN, Yarışmayı sahiplenerek destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel ÇALIK’a, Şube Müdürü M.Sabri TEKİN’e, Okul yöneticilerine, Sınav Merkezi Müdürü İsa AKDUMAN’a, sınavın gerçekleştirilmesi aşamalarında gönüllü olarak görev alan öğretmenlere ve özellikle sınava başvuran, katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti.

AGD Mustafakemalpaşa Liseler Komisyonu başkanı Emrah Tayyar ise yaptığı açıklamada “Bu sınavın organizasyonunda yer alan dernek üyelerimize ve destek veren gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Düzenleyeceğimiz sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle gençlerle buluşmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt