TAŞPINAR KÖY YAŞAM MERKEZİ HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Mustafakemalpaşa Taşpınar İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında ‘Köy Yaşam Merkezi’ olarak hizmet vermeye başladı. Merkezde ihtiyaca göre açılan kurslara, 7’den 70’e herkes katılıyor.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında, Mustafakemalpaşa Taşpınar İlkokulu, çocuklar ve yetişkinlerin aynı çatı altında bir araya geldiği yaşam merkezi olarak faaliyetlerine start verdi.

Bu bağlamda okuma-yazma, ilk yardım ve bağlama kursu açılan Taşpınar Köy Yaşam Merkezi’nde dikiş-nakış, budama gibi mahalle halkına hitap edecek kurslar da açılacak.

MERKEZE İLGİ BÜYÜK

Okul Müdürü Burcu Çoban, köy halkının eğitimlere yoğun ilgi gösterdiğine işaret ederek; “Köylülerimiz, yaşam merkezimizde kendilerini birçok alanda geliştiriyor. Kursumuza 7’den 70’e herkes katılabiliyor. 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi de 60-70 yaşındaki velilerimiz de eğitimlere iştirak ediyor” ifadesini kullandı.

Son olarak Mustafakemalpaşa’nın öncü müzisyenlerinden Yücel Kaydı’nın eğitmenliğini üstlendiği bağlama kursuna yoğun talep oldu. Bağlama çalma isteklerinin köy yaşam merkezi sayesinde gerçekleşeceğini belirten kursiyerler; “Şehir merkezine gitme olanağımız olmadığı için köyümüzde açılan kursa daha rahat ulaşıyoruz. Bu merkezde, Yücel hocamızdan bağlama eğitimleri alıyoruz. Eğitimden çok memnunuz, hayallerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Etiketler

mustafakemalpasagzt