YALINTAŞ CAMİ’NİN TEMELİ ATILDI

Mustafakemalpaşa Yalıntaş Mahallesi’nde Mimar Sinan’ın örnekliğinde projelendirilen yeni caminin temeli dualarla atıldı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

1.500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği yapısıyla Mustafakemalpaşa’nın en büyük camilerinden biri olacak Yalıntaş Yeni Cami, çift minareli ve dış revaklarıyla birlikte 890 m2 alan üzerine inşa edilecek.

Yeni Mahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Nevzat Şahin, Yalıntaş Mahallesi girişinde 1983 yılında ibadete açılan ve geçtiğimiz Mayıs ayında yıkılan Yeni Cami’nin aynı yerinde hayırseverlerin desteği ile tekrar yükseleceğini söylerken; “Medeniyetimizin en büyük mimarı olan Mimar Sinan’ın eserlerindeki dış revak, mahfil, minare ve sosyal alanlarını örnek aldığımız camimiz Yalıntaş’a çok yakışacak” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın 5 bini aşkın nüfusuyla en büyük ikinci mahallesi olan Yalıntaş’ta yükselecek 1.500 kişilik yeni caminin inşaatına, 30 Aralık 2022 Cuma günü kurban kesilerek öncesi ilk harç döküldü.

Yalıntaş Yeni Mahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği himayesinde sürdürülen cami inşaatının temel atma töreni; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Müftü Ahmet Büyükgül, Yalıntaş’ın eski Belde Başkanı Mahmut Ertuğrul, Dernek Başkanı Nevzat Şahin, Yalıntaş Muhtarı Seyfettin Karanfil ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Din görevlilerinin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, caminin tüm İslam alemine hayırlı olması dileğinde bulunarak, eserin şehre kazandırılmasında katkısı olanlara şükranlarını sunan Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül’ün okuduğu duanın ardından katılımcılar, inşaat alanına ilk betonu dökecek butona bastı.

MİMAR SİNAN, YALINTAŞ’TA YAŞAYACAK

Yeni Mahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Nevzat Şahin ise Yalıntaş Mahallesi’ndeki 4 camiden biri olan 380 m2 büyüklüğündeki Yalıntaş Yeni Mahalle Cami’nin 40 yıllık ana gövdesinin fiziki bozulmaya uğraması neticesinde geçtiğimiz Mayıs ayında yıkımının gerçekleştirildiğini ardından Mimar Sinan’ın eşsiz mimari örnekliği baz alınarak aynı yere daha büyük yeni bir eser projelendirildiğini söyledi.

ÇİFTE MİNARELİ, EĞİTİM SINIFLI CAMİ

Dört ayak üzerine inşa edilecek yeni caminin dış revaklarıyla birlikte 890 m2’lik ibadet alanına, 300 m2’lik mahfil alana, 23 metre yüksekliğinde ana gövdeye ve 40 metrelik çifte şerefeli minareye sahip olacağını, şadırvan ve lavaboların da bahçe müştemilatı içinde yer alacağı belirten Nevzat Şahin; “Bizler, bir önceki büyüklerimiz gibi hizmetkârız. Yalıntaş’a güzel bir eser kazandırmak amacındayız. Bu yeri bize ilk tahsis eden Hacı İbrahim Cengiz ve ailesini rahmetle yâd ediyoruz. Kamalı ve Karanfil aileleri ile birlikte camimizin inşaatına destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Allah, bu güzel eserin içinde ibadet etmeyi nasip eylesin” dedi.

Şahin, 4-6 yaş arası eğitim sınıfları, gençlik merkezi ve konferans salonunu da bünyesinde barındıracak camiyi, 3 yıl içinde ibadete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt