ZABITA TEŞKİLATI 195 YAŞINDA

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 195. yılı Mustafakemalpaşa’da törenle kutladı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla düzenlenen program, bando eşliğinde Adnan Menderes Meydanı’ndan Cumhurluk Alanı’na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Törene; Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Başkan Yardımcıları Ercan Leblebici, Ersin Ekici ve Erol Pektez, Zabıta Müdürü Arslan Yavuz, belediye meclis üyeleri, zabıta personeli ve önceki dönemlerde Mustafakemalpaşa Belediye Zabıta Teşkilatı bünyesinde hizmet vermiş emekli personeller katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törende yaptığı konuşmada Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun yıl dönümünü kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Ezelden beri esareti hiç benimsememiş ve hep devlet olmuş bir milletin ferdi olmaktan kıvanç duymalıyız. Zabıta teşkilatımız, 1826 yılında kurulmuş. Islahatları ile meşhur padişahımız Sultan 2. Mahmut’tan bu yana devam eden bir teşkilat. Eğer bu kurumlarımız bu güne kadar geldi ise, hep işini iyi yapan insanlar sayesinde, gelmiştir. İnsan olan yerde illa problemler, sıkıntılar olacaktır. Marifet, bu sıkıntıları nasıl çözdüğünüzle alakalıdır; kanunların ve yönetmeliklerin çizdiği çerçevenin yanı sıra, sizler de birer insansınız. İnsanca muamele etmek ise en çok size yakışıyor. Sizler devletimizi ve belediyemizi doğrudan temsil etme makamındasınız. İşinizin bütün zorluklarına rağmen, güler yüzlülüğünüzü ve medeni tavrınızı kaybetmediğiniz için, sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Şehrimizde kamu düzeninin korunması ve komşularımızın huzuru için gece gündüz çalışan mesai arkadaşlarımıza çalışmalarında kolaylık dilerim” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt