ZAFER Sözü. Alım Garantili Tarım

Zafer Partisi Mustafakemalpaşa İlçe  Başkanı Göksel Şenkuyumcu yaptığı basın açıklamasında   Devlet yetkilileri boş yer bırakmadan ekin demişti. Çiftçimizde ilçemizde bu çağrıya uyarak ekti. Ve bu yıl önceki yıllara göre daha fazla ekim yaptı. Ancak üreten insanlar zarara uğradı. Emek ve para harcayan çiftçimiz perişan oldu. Çiftcimiz sesini duyurmak için yolları dahi kapattı. Çiftçimizin ürünü elinde kaldı ve bazıları binbir emekle ürettiği ürünleri dökmek zorunda kaldı. Diğer yandan, Türk çiftçisinin bir yıl uğraşıp ürettiği buğdayın Bandırmada nasıl toprak altına gömüldüğünü ve çürütüldüğünü daha geçen yıl gördük. Ithal buğdayı silolara koyan zihniyetin Türk çiftçisinin emeğini nasıl mezara koyduğunu da gördük. İnanılır gibi değil ama gerçek.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Aslında bu dökülen ve gömülen mahsul Türk çiftçisinin teriydi, umutlarıydı. Bu örnekler tarımda plansızlığın ve üreticinin doğru yönlendirememesinin bir sonucudur. Kendi ürettiğimiz mahsul gömülerek Türk tarımı sabote edilmektedir. Daha ötesini söylemeye ise dilimiz varmıyor. Bu ortamda duygularımı ancak bu kadar ifade edebiliyorum. Çiftçimizin yol kesip eylem yapması, ürününü dökmek zorunda kalması tarımı yönetenlerin karnesi ve başarısızlık belgesidir. İlçemiz özelinde de Ilçe Tarım bence sadece üretim planlaması alanında da yetersiz değildir. Tarımla ilgili her alanda başarısızdır.

Şenkuyumcu sözlerinin devamında Örnek verecek olursak Dollük Güllüce sulama projesinin sulayacagi arazi Mustafakemalpaşa’nın arazisi değil midir? Buradaki sulama suyu arsenikli çıkmış ve halkın bütçesinden aktarılan paralar heba olmuştur. Bu örnek bile tarımdaki ciddiyetsizligin, vizyonsuzluğun bir göstergesidir.

Ben kişisel olarak ilçemizde de ilçe tarımın yetersiz ve ilgisiz olduğunu tarım faaliyetlerini doğru planlayamadığını, çiftçimizin yeteri kadar yanında olmadığını ve çiftçiye uzak olduğunu düşünüyorum. Doğru yönlendirememek ve plansız üretimden dolayı, çiftçi traktöründen romorkuna kadar satmak ve icra ile boğuşmak zorunda kalmaktadır. Iflas eden çiftçinin yuvası dağılmakta, psikolojisi bozulmakta, çocuklarını evlendirememekte, çocuklarının eğitim hayatına kadar her şeyi yerli yeksan olmaktadır.

Unutulmamalıdır ki, üretim çiftçiden başlar. Çiftçi üretemez, ürettiğini de satamazsa bu sadece kendisi için değil tüm sektörlerde felaketle sonuçlanır.

Tarım üretiminin plansızliktan ve ilgisizlikten kurtarılma vakti gelmiştir de geçmektedir. Çiftçimizin zarar etmeyeceği  doğru bir üretim için Ilçe Tarım Müdürlüklerinin çok daha etkin olması, ülkenin ihtiyaçlarına göre çiftciye doğru yön göstermesi, çiftçi ile bu güne göre çok daha fazla iletişim halinde olması gerekmektedir. Içine kapanık bir kurum olmaktan kurtulup ülkemizin en aktif teşkilatı olmalıdır. Zafer iktidarında olacak. Eleştirdiğimiz tüm sorunları çözeceğiz. Çiftcinin alın teri asla heba olmasın.

Etiketler

mustafakemalpasagzt