BAL-GÖÇ’TEN BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NE DESTEK

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Mustafakemalpaşa Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, Yunanistan Başbakanı KiryakosMiçotakis’in, Batı Trakya’daki Türk köyleri ve azınlık çocuklarının kimliği hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Türk Köyü Paşevik’e ‘Pomak Köyü’ ve Türk çocuklarına ‘Yunan Çocukları’ diyen Yunanistan Başbakanı KiryakosMiçotakis’i kınayan Arslan, Düzce Akçakoca Müftüsü’nün Selanik göçmenleri hakkında söylediği sözlerinin de kabul edilemez olduğunu kaydetti.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

BAL-GÖÇ Şube Başkanı Arslan; “Yunan hükümetleri uzun yıllardır Batı Trakya’daki soydaşlarımıza karşı sistematik bir baskı ve asimilasyon politikaları uygulamaktadır. Yunan Başbakanının son sözleri de bu politikaların bir devamı olarak görülmelidir. Rumeli coğrafyasında Türk kimliğini inkâr etmek, tarihi gerçeklere aykırı olduğu gibi AİHM gibi yüksek mahkemelerin soydaşlarımızın kimliğine yönelik aldığı kararlar da ortadadır. BAL-GÖÇ olarak Batı Trakya’daki soydaşlarımızın yanındayız. Yunan hükümetini bu tutumundan vazgeçmeye, AİHM kararlarını uygulamaya çağırıyoruz” dedi.

Düzce Akçakoca Müftüsü’nün Selanik göçmenleri hakkındaki konuşmalarını da değerlendiren Arslan, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak bu tür sözlerin fitneye sebebiyet vereceğine vurgu yaptı.

Müftü’nün sözlerini skandal olarak niteleyen Hüseyin Arslan; “Bu çirkin sözler yalnız Selanik göçmeni soydaşlarımızı değil bütün bir milleti hedef almış ve rencide etmiştir. Kamu görevi yapan din görevlileri, insanları ayrıştırıcı değil birleştirici bir dil kullanmalıdır” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt