‘ORTAK EVİMİZ DÜNYA’

TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, IKEA Türkiye desteği ile hayata geçirilen ‘Evimiz Dünya’ projesi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine tanıtıldı.

Çocukların tasarruf davranışları ile ilgili farkındalık kazanmalarının hedeflendiği proje, afişler, kitaplar, eğitici materyaller ve eğlenceli oyunlarla desteklendi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

İlkokul seviyesindeki çocukların sürdürülebilirlik kavramı üzerine düşünmeleri ve evde yapabilecekleri tasarruf davranışları ile ilgili farkındalık kazanmalarının amaçlandığı ‘Evimiz Dünya’ projesi, Mehmet Akif Ersoy 3-A sınıfı öğrencilerine tanıtıldı.

TEMA Vakfı Mustafakemalpaşa Sorumlusu Rasim Balaban tarafından sunumu yapılan proje ile öğrencilere ‘ortak ev’ dünyanın korunması için atıkların aza indirilmesi, toprak, su, hava ve ayak izinin azaltılması, fidan dikilmesi, yürüyerek gidilebilecek yerlere yaya gidilmesi, bisiklet kullanımının artması ve güneş ışığından daha çok yararlanma gibi etkinliklerin yapılması gerektiği anlatıldı.

Rasim Balaban, Okul Müdürü Zeki Kaplan ve 3/A Sınıfı Öğretmeni Hasan Aydın’a teşekkür etti.

Okul Müdürü Zeki Kaplan’da öğrencilere sunum yapan Rasim Balaban’a teşekkür ederek ‘Ortak Evimiz Dünya’yı’ birlikte korumak gerektiğini söyledi.

Öğrencilere TEMA Vakfı tarafından gönderilen ‘Ortak Evimiz Dünya Çocuk Kitabı’ ile aile ve gözlem broşürleri hediye edildi. Sınıf panosuna ‘Evimiz Dünya’ posteri asılarak etkinlik tamamlandı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt