TOPLANTI VE GÖSTERİ GÜZERGÂHLARI BELİRLENDİ

Mustafakemalpaşa’da kamu düzenini ve genel asayişi bozmayacak ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak şekilde yasalarla belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin yer ve güzergâh planı açıklandı.

‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergâhı Belirleme’ toplantısında alınan yeni kararlara göre



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Etibank Parkı hem toplanma hem de miting alanı, Bursa Caddesi ise yürüyüş güzergâhı olarak belirlendi. Sendikaların uygulayacağı olası grev ve lokavtlar içinde geniş kapsamlı önlem planları hazırlandı.

Mustafakemalpaşa Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergâhı Belirleme toplantısı, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş başkanlığında yapıldı.

Buna göre ‘toplantı ve yürüyüş güzergâhı’ olarak; Cumhuriyet Mahallesi Etibank Parkı önü toplanma noktası olarak planlandı. Yürüyüş güzergâhı Bursa Caddesi’ni takiben Cumhurluk Alanı’nın (Atatürk Anıtı) olduğu noktaya varış; aynı alan dağılma noktası olup bu alana çıkan köprü istikameti, Bursa Caddesi, Balıkesir Caddesi, Kemalpaşa Caddesi, İsmetpaşa Caddesi ve Hacı Emin Sokak ise dağılma istikametleri olarak belirlendi. Ayrıca; Cumhurluk Alanı, İtfaiye Parkı ile Etibank Parkı’nın ‘miting alanı’ olarak kabul edilmesi hususu karara bağlandı.

GREV VE LOKAVT ÖNLEMLER PLANI

Mustafakemalpaşa merkezinde faaliyette bulunan sendikaların yetkili oldukları işyerlerinde, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucu grev ve lokavt kararlarının uygulamaya konulması sürecinde alınacak önlemlerin nitelik, kapsam ve uygulanış biçimi de programlandı.

Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü’nün tüm birimlerini kapsayan plana göre, gerekli hallerde polis-jandarma işbirliği öngörüldü.

Planın uygulanacağı işyeri ve sendikalar belirlenirken, üzerinde ‘Bu İşyerinde Grev Vardır’, ‘Bu İşyerinde Lokavt Vardır’ ibaresi dışında yazı bulunan afiş, pankart, elektronik araç ve gereçlerin, grev ve lokavt uygulanan işyeri ve çevresine sokulması önlenecek.

Sendikalar, grev ve lokavt gözcülüğü yapacak olanları, görev yerlerini ve zamanlarını, bunların başlamasından en az 2 saat önce Mülki İdare Amirliği’ne bir çizelge halinde bildirilecek.

Devlet Hastanesi Başhekimliği ise grev ve lokavt kararı için gerekli personel, ilaç, araç ve gereçleri kullanıma hazır bulundurmak için planlamasını yapacak.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt