15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı
Mustafakemalpaşa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri Dualarla Anıldı
Mustafakemalpaşa, 15 Temmuz Salı günü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 9. yıl dönümünde, şehitlerini coşkulu törenlerle andı.


Sabah 11.00’de Şehitlik Anıtı’nda başlayan anma törenine ilçe protokolünden geniş katılım oldu. Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik’in yanı sıra kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri törende hazır bulundu.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Lalaşahin Yeni Cami İmamı Emrullah Koçak tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Müftü Vekili Mehmet Kabakl’ın duasıyla devam etti. Saat 12.30’da ise Şeyhmüftü Cami’nde şehitler için mevlit okutuldu.

“Zaferin Adı Türkiye” Temalı Geniş Kapsamlı Anma Etkinliği
Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nın “Zaferin Adı Türkiye” temasıyla düzenlediği 15 Temmuz programı kapsamında, akşam saat 20.45’te Adnan Menderes Meydanı’nda geniş kapsamlı bir anma etkinliği gerçekleştirilecek. Ayrıca, gece saat 00.13’te salalar okunarak dualar edilecek.
Kaymakam Mehmet Okur’dan Anlamlı Mesaj
Kaymakam Mehmet Okur, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, milletin şanlı tarihinin eşsiz zaferlerle dolu olduğunu vurguladı. “Vatan, millet ve bayrak sevgisini her türlü değerin üzerinde tutan milletimiz, varlığına, bağımsızlığına ve vatanına yönelen tüm tehditlere karşı fedakarca ve kahramanca mücadele ederek, yeryüzünde var olduğu günden beri bağımsızlık timsali olmuştur. 15 Temmuz da bu tarihlerimizden biridir.” ifadelerini kullandı.

Okur, 15 Temmuz’u, “tankın, topun, tüfeğin ve uçağın millet iradesi karşısında darmadağın olduğu, emsaline az rastlanan büyük bir zafer” olarak nitelendirdi. Milletin, namlusunu kendine çeviren tanklara karşı göğsünü siper ederek 251 evladını şehit verdiğini ve darbeci hainlere geçit vermediğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran aziz milletin, milli iradeye ve demokrasiye darbe vurmak isteyen hain terör örgütü FETÖ’ye karşı büyük bir direniş gösterdiğini ve darbecileri bertaraf ettiğini vurgulayan Okur, Türk milletinin devletinin yanında olarak bağımsızlığına, demokrasiye ve geleceğine sahip çıktığını söyledi.
Kaymakam Okur, “Büyük Türk Milleti o gece tüm dünyaya; istiklali ve istikbali için neler yapabileceğini göstermiş, bu topraklarda al bayrağın gölgesinde ezan sesinin sonsuza dek yankılanacağı mesajını vermiştir.” dedi.
Mesajının sonunda Kaymakam Okur, “Kahramanlık destanımızın 9. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize ve demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

