ALGI DEĞİL HİZMET PEŞİNDEYİZ’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında Mustafakemalpaşa’da STK, esnaf-meslek odaları ve hemşehri dernekleri ile buluştu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bereket Sofrası’nın kurulduğu geniş katılımlı programda konuşan Başkan Aktaş, son 6 yılda Mustafakemalpaşa’ya 1.84 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirildiğini söylerken; “Yapılacak işler daha bitmedi. Mustafakemalpaşa’da yeni dönemde kentsel dönüşümden 4. köprüye, yeni spor tesislerinden kırsal kalkınmaya kadar çok daha güzel projelere imza atacağız. Şeyh Müftü Cami çevresi, Lalaşahin Paşa Külliyesi ve Kirmasti Çayı da turizme kazandırılacak” dedi.

DERTLERİ HİZMET DEĞİL’

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli gibi motive olmuş liderlere sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Recep Tayyip Erdoğan ile kafayı bozmuş, ‘yeter ki o olmasın kim olursa olsun’ diyenler, farklı ittifaklarla ve bu ittifakların içindeki bazı isimleri geçen sefer masanın üstüne çıkaramadılar. Derdi millet ve hizmet olmayan sadece algı belediyeciliği yapanlar, yarası olup da sadece kaybettirmek sevdasına düşenlerin amaçlarını milletimiz en güzel şekilde değerlendirecek” ifadelerini kullandı.

Mustafakemalpaşa’nın dinamiklerine de seslenen Başkan Aktaş; “İdeolojik bir bakış açısıyla olaylara yaklaşmadan bunları anlatmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Bereket Sofrası’ buluşmaları kapsamında Mustafakemalpaşa’da STK, dernek başkanları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Şeyh Müftü Cami’nde sabah namazı kılarak güne başlayan Aktaş’a, Cumhur İttifakı Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci, AK Parti Başkanı Mutlu Turgut ve MHP Başkanı Suat Buldu’da eşlik etti. Cami avlusunda kurulan çadırda vatandaşlara çorba ikram eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, STK ve dernek başkanları ile de sabah kahvaltısında bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulundu.

MİLLETİN PARASINI MİLLETE HARCADIK’

Öğretmenevi’nde düzenlenen STK buluşmasında, geçen 5 yıllık sürede Türkiye’nin pandemi, sel ve yangın felaketlerinin yanı sıra büyük bir depremle sarsıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güçlü devlet ve kararlı bir milletle zor coğrafyada yola devam ettiklerini, Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin en büyük nüfuslu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’nın her yere seferber olduğuna dikkat çekti. Aktaş; “Deprem akşamı Gaziantep’e vardık. 23 gün orada bulunduk, arabada yattık.  Acı ve mutluluğu beraber yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için ağladık, enkaz altından çıkanlar içinse sevindik.

Bursa’daki belediyelerimizle birlikte depremin yaralarını sarmak için büyük gayret gösterdik. Birilerinin tezviratına, algısına rağmen millet-devlet seferber oldu. Hatay’da 2300 çalışan ve 700 makineyle evde bakımdan sokak ilaçlamalarına, alt yapı hizmetlerinden çöp depolamaya kadar aslanlar gibi çalıştık. 3 ayrı Bursa konteyner kentinde, 2 bin konteynerde 9-10 bin kişi yaşıyor. Maraş’ta, Adıyaman’da, Malatya’da olağanüstü işler yaptık. Deprem bölgesinde 350 milyon TL’lik harcama yaptık, milletin parasını yine millete harcadık” diye konuştu.

MOTİVE OLMUŞ İKİ LİDERİMİZ VAR’

Türkiye’nin, belediyecilikte mahir olmuş Recep Tayyip Erdoğan ve devletin bekası söz konusu olduğunda parti gibi konuları bir kenara bırakan Devlet Bahçeli gibi motive olmuş iki liderle çalıştığının altını çizen Alinur Aktaş; “Değişimler, dönüşümler olabilir, ben de aday olmayabilirdim. Asıl olan hizmettir, biz siyasetten bunu anlıyoruz. Algı belediyeciliği yapan bir anlayışa ise karşıyız. Geçmiş 5 yıllık kayıtları araştırın, 103 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa, 55 bin nüfuslu Yenişehir ve 100 bin nüfuslu Mudanya’ya bakın. Bunların 3’üde farklı partilerden. Rantı yüksek olan CHP’li Mudanya’da yapılanların, yapılan bir şey yok ta Mustafakemalpaşa’da ve Yenişehir’de yapılanların 10’da 1’i yapıldıysa bu işi hemen bırakacağım. Nilüfer, Mudanya, Gemlik’e bakın, araştırın, karşı tarafta hizmetle derdi olmayan bir yapı var. Çivi yok, sadece algı belediyeciliği yapan bir anlayış var. İş yapan hata yapar, eksik yapar. Sabahtan beri Mustafakemalpaşa’dayız. Kentsel dönüşümlerde yapacağız, tarihi mekânları da ayağa kaldıracağız, 4. köprüyü de yapacağız, yeni spor tesisleri de kazandıracağız. Derdi Mustafakemalpaşa, Bursa ve Türkiye olan sevdalı bir kadroyla bu yoldayız” ifadelerini kullandı.

MUSTAFAKEMALPAŞA’NIN DİNAMİKLERİ GERÇEKLERİ ANLATMALI’

Geçtiğimiz hafta DEM Parti ile bir görüşme yapan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e yüklenen Aktaş; “Recep Tayyip Erdoğan ile kafayı bozmuş, ‘yeter ki o olmasın kim olursa olsun’ diyenler, farklı ittifaklarla ve bu ittifakların içindeki bazı isimleri geçen sefer masanın üstüne çıkaramadılar. Benim rakip, kısa bir süre önce o partiyi de ziyaret etti destek almak için. Bizim ittifakımız çok net. Partimiz, tüzüklerimiz ayrı olsa da ortak mevzumuz bu coğrafya. Gazze’deki, Libya’daki, Suriye’deki gelişmelere nasıl seyirci kalırız? Biz söz sahibi olmak zorundayız. Ticaret erbabımızın, esnafımızın, emeklimizin zarar görmemesi için bütün gayreti gösterdik. Bu yılın ikinci yarısından itibaren hareketlilik başlar, 2025’ten sonra bizi kimse tutamaz. Ektiğimiz tohumlar meyvelerini verecek. Mustafakemalpaşa’nın dinamiklerinden, ideolojik bir bakış açısıyla olaylara yaklaşmadan bunları anlatmalarını bekliyoruz. Son dönemde bizden aday gösterilmeyenleri avlamaya çalışan bir parti ortaya çıktı. ‘Acaba onlardan istifade ederek biz kazanabilir miyiz’in peşindeler. Yarası olanlar kaybettirmek sevdasında. Milletimiz bunu değerlendirecek. Mustafakemalpaşa’da çok daha güzel işlere imza atacağız” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GİBİ BİR DERDİ YOK’

Kentsel dönüşüm, dirençli şehirler, iklim değişikliği ve kuraklık faktörlerini çok konuştuklarını ifade eden Alinur Aktaş, CHP’li belediyelerin böyle bir derdi olmadığını söyledi. Aktaş şöyle konuştu; “Kentsel dönüşümü konuşmazlar, taban tabana zıt şeyler çünkü mayınlı alan. Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde oylar artmıyor, eğer aynı kalıyorsa kar. Recep Altepe başkanı merkezde yapılan 0.50 emsalle eleştirdiler. Proje yüzde yüz doğru, eleştiriler haksızdı. Alınan karar 0.50, peki uygulayanlar ne yaptılar? 1,5, 2, 2,5 emsal verdiler sonra aile vakıflarına bağış yaptırdılar. NİLVAK diye bir vakıfları var, televizyonda kendisi söyledi. Fazla emsallerle aldığı paraları aile vakfına aktardı. O fabrikaların hepsine tarımsal amaçlı verdiler, nerelere ne paralar yatırttılar. Şimdi ‘gerçek kentsel dönüşümü biz yapacağız’ diye anlatıyorlar. Arkadaş 20 yıl belediye başkanlığı yaptı, bir tane kentsel dönüşüm söylesin. Çalı yolunda sağlı sollu 330 milyon TL’lik kamulaştırma yaptı Bursa Büyükşehir Belediyesi. Yeter ki eski İzmir Yolu açılısın, Hasanağa, Kayapa’ya sağlıklı bir ulaşım olsun.”

ALGI VE İFTİRADA ÜSTLERİNE YOK’

Mustafakemalpaşa’nın yeni dönemde kentsel dönüşümden nasibini alacağını dile getiren Aktaş; “Turizm değerleri olan Şeyh Müftü Cami çevresini, Lalaşahin Paşa’yı, Kirmasti Çayı’nı güzel hale getirsek kötü mü olur? Bir şehir sadece sanayisi ile gelişmez, turizmi ile gastronomisi, tarihi mekânları ve tüm unsurlarıyla gelişir. Hanlar Bölgesi, 40 senedir tüm belediye başkanlarının hayaliydi, Allah bize nasip etti. CHP her şeye ‘ret’ dediği gibi buna da ‘ret’ dedi. Cumhur İttifakı olarak biz savunduk. Hanlar Bölgesi tüm yapılarıyla gün ışığına çıktı. BURFAŞ Kafe’nin ciroları Starbucks’ı geçti. 543 bin nüfuslu Nilüfer’e 5 yılda ne yaptınız? Kaç tane spor tesisi, restorasyon yaptın? Eker Parkı’nın oradaki yeşil alanlara sosyal tesis adı altında birahaneler yaptın. Adamların en büyük işi, trafiği engelleyen totem dikmek. 200 civarında totem dikmişler sadece 16’sını kaldırmışız. Algıda, yalanda, iftirada üstlerine yok. 3 belediye başkanını da değiştirdiler şimdi, inşallah bu ilçeleri de Cumhur İttifakı bünyesine katmak bizlere nasip olur” ifadelerini kullandı.

MUSTAFAKEMALPAŞA’YA 1.84 MİYAR TL’LİK YATIRIM

“Seçim öncesi konuştuklarımızın yüzde 85’ini” yaptık diyen Alinur Aktaş, sinevizyon gösterimi ile Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa ve Mustafakemalpaşa’da gerçekleştirdiği yatırımlar hakkında veri tabanlı bilgiler verdi. Aktaş, altyapıdan sosyal tesislere, ulaşımdan kırsal kalkınmaya kadar birçok alanda Mustafakemalpaşa’da son 6 yılda 1.84 milyar TL’lik projeyi hayata geçirdiklerini vurgularken; “Dokunmadığımız bir yer kalmadı. Bunun adı bazen alt yapı, bazen gençlik merkezi, spor tesisi bazen de yol ve mahalle konağı oldu. Yapılacak işler bitmedi. 4,5 sene içinde bir seçimin olmadığı, ekonominin daha düze çıktığı bir ortam içerisinde çok daha güzel işler yapacağız” dedi.

HİZMETLERİN EN ETKİLİ İSMİ AKTAŞ’

AK Parti Başkanı Mutlu Turgut ise konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Mustafakemalpaşa’nın ihya ve inşasına öncülük ettiğinin altını çizdi. Mustafakemalpaşa’da tarihi projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Turgut; “Bundan sonraki süreçte de ilçemizin yeni hizmetlerle buluşması için en etkili isim Büyükşehir Belediye Başkanımız olacaktır. Bursa’da daha kendi aralarında anlaşamayan, her gün bir yaprak dökümü gibi teker teker dökülen 100 metre koşucularına aldanmayın. Alinur Aktaş başkanımız ve Cumhur İttifakı’mızın koşusu bir maratondur. Başarının ve eser belediyeciliğinin düşmanı olan bu zihniyet, esasında bu vatana düşmandır. İçi boş gündemlere, çamur ve dedikodu siyasetine ayıracak bir dakikamız bile yok. En hasbi bir ittifak olan Cumhur İttifakı’mızın Mustafakemalpaşa’daki Adayı Ahmet Beygirci’yi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı da 31 Mart akşamı başkan yapacağız” diye konuştu.

BAYRAK DEĞİŞİMİ, OLUMLU YÖNDE DEĞERLENDİRİLMELİ’

Cumhur İttifakı MHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin etle tırnak gibi kurduğu ittifakın yerelde de aynı güçle sürdüğünü vurguladı. Beygirci; “Bu yolda aynı kararlılıkla, geriye düşmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hizmet alanında çağ atlamış bir Bursa ve Mustafakemalpaşa var. Bunun baş mimarı Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a teşekkür ediyorum. Tabi ki bayrak değişiklikleri olacaktır, bunları da herkesin olumlu yönde yorumlamasını tercih ederim. Hiçbir zaman ayrışma noktasına gelmeden kol kola devam ettik.  Mustafakemalpaşa’mızın bundan sonraki süreçte yeniden yapılanması ve eksik kalanların hayata geçirilmesi için birliğimizin gücüyle çalışacağız” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt