Başkan Mutlu Turgut : Sorunlara direk çözüm üretmeye geldik.

AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mutlu Turgut, ilçede yürüttükleri çalışmalar, altyapı, emniyet, kent konseyi ve komisyonlar hakkında konuştu. Turgut, ilçenin sorunlarını çözmek için yeni yönetimleriyle birlikte hareket ettiklerini ve ilçenin lezzetlerini ve güzelliklerini tanıtmak için fırsatlar yarattıklarını söyledi.

Altyapı çalışmaları problem gibi görünse de meyvesini yiyeceğiz



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Turgut, altyapı konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımın ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirtti. “Mustafakemalpaşa halkı için altyapı çalışmaları problem gibi gelse de Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı yatırımının meyvesini halk olarak birlikte yiyeceğiz. Geçmişteki sıkıntıları tekrar yaşamamak adına biraz sabır ve sonu selamettir.

İlçede Yapımı devam eden Altyapı çalışmaları sebebiyle yollarda oluşan ve araç sürücülerini zorlayan bozuklukları Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilçemizde birebir görüşmemiz sonucu müdahale edildi. Buna göre Alinur Aktaş Mustafakemalpaşa’ya gerekli tüm ekip ve ekipmanı göndererek tek bir bozuk yol bırakmadan konunun çözülmesi talimatını verdi. İlçede ivedilikle başlayan çalışmalar neticesinde Recep Yazıcıoğlu caddesinde 500 metre uzunluğunda, 14 Metre genişliğinde yol çalışması, Barış mahallesinin muhtelif yerlerinde greyderle malzemeli bakım çalışması,Kosova-Bostandere mahallesi yol genişletme çalışması, Çamlıca, Işıklar ve çömlekçi mahallelerinde yol genişletme çalışması, Yenikızılelma ve Fındıcak Mahallesi yol genişletme çalışması, Atatürk Mahallesi Sadettin Sarcan caddesinde yaklaşık 500 metre greyderle malzeme serilmesi, Atatürk mahallesi Barış Sokakta 400 metre Greyderle malzeme serilmesi, Barış Mahallesi 62.Sokakta yaklaşık 300 metre greyderle malzeme serilmesi, Sanayi içi mevkii ve cami önünden itibaren çeşitli sokaklarda parça parça yaklaşık 800 metre greyderle malzeme serilmesi işlemi yapılarak yollar düzenlendi.

İlçemizde yapımı devam eden Altyapı projesinin gurunu yaşarken süreç içinde oluşan bazı olumsuz durumları da göz ardı etmiyoruz. Bize düşen İlçe halkımıza bu sorunları minimal düzeyde hissettirmektir. Altyapı önemli bir konu ama üstyapı günlük yaşamı aksatmamalı, bizde üzerimize düşeni yaptık ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile harekete geçtik, tek bir bozuk yol kalmayacak şekilde hızlı ve koordinasyonlu bir çalışma yürütülecek ve en kısa zamanda ilçede hissedilir bir değişim yaşanacak Ayrıca geçtiğimiz günlerde  yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, mahalle başkanları ile tanışma ve değerlendirme toplantısında bir araya geldik. Yaklaşan 2024 Yerel Seçimleri için hedefler ve planlamalar üzerine bir toplantı gerçekleştirdik. .Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aydınlattığı yolda “Durmak Yok, Yola devam” dedi. Emniyet müdürümüz halkla iç içe olan biri olması ayrıcalık.

Turgut, emniyet ve narkotik konusunda da ilçenin güvenliği açısından ve asayişi sağlamak için var gücüyle çalışan emniyet müdürü ve polis teşkilatına teşekkür etti. “Emniyet müdürümüzün halkla iç içe olup pazarda sokakta kahvehanede her yerde halkı dinleyen halkla iç içe olan biri olması ayrıcalık. İlçemizin güvenliği için emniyet müdürümüz ve polis teşkilatımız elinden geleni yapıyor” diye konuştu.

Kent konseyi ile ilçemizin lezzetlerini ve güzelliklerini tanıtacağız

Turgut, kent konseyi ile ilgili de çalışmalarını anlattı. “Biz henüz yeni başladığımız görevimizde ilçemizin sorunları konusunda bilgili yeni yönetimimizle TMO, Etçi çıkışı sorunu, Lala şahin paşa türbesi güzelleştirilmesi, Toprak analiz laboratuvarı, spor, Eti bor, engelliler, kadınlar ve çocuklar vb. komisyonlarla çalışmalarımıza başladık. Komisyonda görev alan her yöneticimiz başarılı ve çözüm odaklı çalışmalarla ilçemize fayda sağlayacak. Eski belediye başkanlarımız ve STK ‘larla istişare ederek kent konseyinin temelini yönetimiyle alt bazdan oluşturmaya başladık. Uzun yıllardır ihmal edilen her eksik ve sorun, komisyonlarımızla birlikte artı ve çözüm bulmuş olarak ilçemize geri dönecektir. Biz bu göreve başarılı insanlarla sorunlara direk çözüm üretmeye geldik. Yeni bir yönetimiz ama ilçemizde sorunun muhattabı, çözümün takipçisiyiz. Biz, hesap verecek zaman yaşamadık çünkü yeni göreve başladık. Zaman yaşadığımızda ise verilerle yaptıklarımızda da göreceksiniz ki komisyonlarımız çalışmalarını yaptığı her sorunun takipçisi olarak dosyalar oluşturup gerekli merciye sunacaktır. İlçedeki çeşitli aktörlerden oluşan bileşenleri ve paydaşları ile ilçedeki sorunları ortak akılla tartışmak; farklı paydaşlar arasında uzlaşma ortamları sağlamak; kamu kurumları ile toplum kesimleri arasında yeni köprüler ve diyalog kanalları kurmak; demokratik katılımı geliştirmek ve sivil toplumu güçlendirmek bizim amacımız. Kent konseyi ile ilçemizin lezzetlerini ve güzelliklerini tanıtmak, çözümsüz sorun bırakmamak için fırsatlar yaratıyoruz” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt